22.6 C
Бургас
четвъртък, юли 25, 2024

Да вдъхнеш нов живот и да го направиш забележително

Според националната статистика над 1,5 милиона души в България живеят в панелни блокове. Изградените сиви постройки са малко над 21 000 и винаги са се възприемали като символ на социализма.

От тези хиляди сгради обаче се отличава един построен през 1969 г. блок с № 76 в жк „Лазур“, гр. Бургас, саниран по Националната програма за енергийна ефективност, който „скъса“ визуалната връзка с онези времена.

18-етажната сграда е възложена за изпълнение на „Артстрой 1 Кънстракшън“ ЕООД с препоръка фасадата да бъде обновена по ефектен начин, поради знаковата локация на сградата. Предприетите мерки за обновяване на блок № 76 са дейности по конструктивно укрепване, ремонтирани са покрив, стълбищна клетка, извършена е подмяна с петкамерна дограма и др., които гарантират увеличаване на годността и стойността на сградата.

 След приключване на ремонтните работи през пролетта на тази година, на оживения булевард в Бургас се разкри различна и съвременна гледка. Блокът е с променен силует, съчетава чисти цветове и щрихи, които създават триизмерен ефект и въплъщават духа на морския град. Проектът за фасадно оформление, чийто автор е арх. Емил Бурулянов от Архитектурно Бюро „Декор Дизайн“ ЕООД, олицетворява платна на ветроходка.

„Ние не само изграждаме стабилни сгради, ние ги създаваме забележителни. Съвместно с „Креарх“, „Декор Дизайн” и графити-артиста Esteo реализирахме проект, който не може да бъде подминат с безразличие. Освен, че жилищният блок е обновен, е носител и на истинска форма на изкуство“, заявиха от „Артстрой 1 Кънстракшън“.

Фирмата участва в програмата „Изпълнение на инженеринг – проектиране и изпълнение на СМР във връзка с реализация на националната програма за енергийна ефективност на многопрофилните жилищни сгради на територията на Община Бургас“ и е завършила обновяването на седем жилищни блока.

„Артстрой 1 Кънстракшън“ е строително-инженерна компания, част от инвестиционното дружество „Артстрой Груп“ АД.

Повече за компанията можете да откриете на: https://artstroyconstruction.eu/bg 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Препоръчани статии

Бъди свързан

1,829Феноветекато
67последователиследвам
116абонатиабонирам
- Присъедини се -

Последни статии