20.1 C
Бургас
сряда, април 17, 2024

Най-ужасните имена на света! Нечувано!

Боже, дай ми сили да напиша тази статия без да получа инфаркт, инсулт, схващане на левия очен нерв и диабет тип 2! Случайно ровене из чичо гугъл ме доведе до един уникален лист с имена, които макар и да са с английско/американско потекло, все пак са достатъчно разбираеми, за да събудят не само смях у нас, ами направо потрес! Всички сме чували именанародните наименования, с които наши сънародници са били дарявани навремето, но то е било защото думата „проститутка“ просто е вдъхвала такова благоговение при изричането, че хората решили да я лепнат като име на щерките си, без обаче да подозират какво е истинското й значение. По подобен начин стои въпросът с названия като Салфетка, Тоалетка, Лимонка, Стафидка, Сафридка, Сула, Мрянка, Пътка (а това последното не искам да знам как се изписва на латински в личната карта на въпросната персона!) и т.н.

Явно не само у нас някой би посмял да „съкрати“ живота на хлапето си. Ето например португалската кралица Мария де ла Глория Хуана Карлота Леополдина де ла Круз Франсиска Хавиер де Паула Исидора Микаела Габриела Рафаела Гонзага де Браганса и Аустриа направо събира всичко де-що съществува като женско име в португалския език. Но на нея й е простено. Как обаче да простиш на вокалиста на My Chemical Romance, който е кръстил невръстната си щерка Бандит? Или на момичето, чиито родители са дали 26 имена, т.е. всяко едно започва с по една буква от азбуката. За по-накратко на горкото дете му викат Азбука и как няма! Ето това представлява нейното цяло име – Анна Берта Сесилия Диана Емили Фани Гертруд Хипатия Инес Джейн Кейт Луиз Мод Нора Офелия Прудънс Куинс Ребека Сара Тереза Юлисис Винъс Уинифред Ксенофон Йети Зино Пепър. Предполага се, че щом дойде време за изваждане на лична карта, ще й се наложи да поръча 4-5 бр., за да е сигурна, че името й ще се вмести, пък за подписа може и да й дадат 2 безплатни екстра броя като отстъпка за редовен клиент.

имена

         Известни са случаите на силно повлияни от любимия си музикален стил родители, които дали на детето си името Металика. Сякаш звучи по-нормално от онези, които били принудени да изродят своето в колата си (Опел Зафира), вследствие на което го кръстили Зафира. А чували ли сте за истинската история на малката Курвелия? Да, правилно прочетохте, драги читатели! Курвелия! Точно така и нито буквичка по-различно не е искала да я кръсти нейната майка, но за жалост (и съвсем разбираемо) свещеникът в църквата отказал да кръсти хлапе с подобно име. Той предложил на родителката да смени името на Корнелия, но жената била твърдо против да отстъпи. Е, Курвелия, желаем ти късмет в намирането на приятели в гимназиалните години!

         Мексиканци пък решават, че виртуалната среща в Yahoo, която ги е запознала, е основната причина да се роди бебенцето им, затова с цялата си глупост те го кръщават точно на въпросния Интернет сайт – Яху! Луда работа… Ще бързам да вметна, че Яху звучи далеч по-тривиално от Depressed Cupboard Cheesecake (ако искате, си го преведете като „депресиран шкаф за чийзкейк“, преводът и без друго не подлежи на обсъждане…) Но да! Английско семейство по неизвестни и до днес причини си кръстилo сина точно така – с първо име Depressed! Колко ли депресирано ще бъде хлапето, когато осъзнае как мама и тате са се изгаврили с личността му, още докато е бил увит в пелени?!

         Голям хит доскоро е бил американски гражданин, чието име е Dick Assman… Амииии, таковата… Как да ви го преведем сега по-удачно? То навярно всеки ще се сети за какво иде реч, но не бива да пренебрегваме неразбиращите английски език читатели, затова ще намекнем, че „dick“ в превод означава разговорния термин за “мъжки полов орган“, „ass“ пък е страшно близо до „dick“, поне от физиологическа гледна точка де. Направо имената на човечеца се намират на незначителните 2-3 сантиметра разстояние едно от друго… Надявам се схванахте идеята! Та човекът се казва нещо като Чурко Дупев (знам, знам!).

имена

         Не по-унижаван през живота си ще бъде и г-н Adolf Nipple, („nipple“ – „зърно“). Същото важи и за господата Al Kaholic, Al Lickertwat („lick“ – „лижа“, „twat“ – жаргонна форма за „женски полов орган“), Alf. A. Romeo (чудно дали е кръстен на италинския автомобил или на Алф?), Alotta Dick (произнесено бързо в потока на речта, “alotta” наподобява думата „много“, „dick“ вече го обсъдихме; свържете две и две), Anita Dick (близо до „Ineedadick”), Anita Bath (“Ineedabath”), Annie Body (нещо като да се казваш „някой“), Barb B. Cue (звучи като „барбекю“), Caesar Tits (като Сезар и „цици“), Dee Mented („demented” – от „деменция“ или по-скоро „откачен“), Dick Lotion (“lotion” – „лосион“), Dick Sweat (“sweat” – „пот“), Dick Wood (“wood” – „дърво, дървен“), Dick Stillhard (“stillhard” – „все още твърд“), Dick Holder (“holder” – „държащ“), Dick Heads (“head” – „глава“), Dick Longfellow, Dick Long (които са близо до думата „дълъг“ и „дългосрочен другар“), Enda Middle (произнася се като “inthemiddle” – „в средата“), Feela Newman (“feelanewman” – „почувствай нов човек“), Harry Balls (“harry” звучи като “hairy” – „космати“, а “balls” означава „топки“), от един вид е с Harry Bush (“bush” – „храст“) и Harry Butts (“butt” – „задник“), Terry Dactyle (звучи като „птеродактил“). 

         именаСписъкът е направо безкраен! По-страшното е, че това са все имена на реално съществуващи личности, които и до днес си носят кръста (или по-скоро имената) на гърба и мъчно или не, си бранят достойнството с цената на всичко. Да не забравяме, че не те са виновни за ситуацията, в която са попаднали, а най-вече техните родители. Странно, последно като проверявах в регистъра, се предполагаше, че мама и тате трябва да те предпазват от трудностите в живота, пък някои от тях направо зорлем ти ги поднасят! Боже, опази!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Препоръчани статии

Бъди свързан

1,829Феноветекато
67последователиследвам
116абонатиабонирам
- Присъедини се -

Последни статии