7.1 C
Бургас
сряда, февруари 28, 2024

Британец има 600 деца ?!?

 Учен осеменявал със собствения си материал пациентките на своята клиника, специализирана в борбата срещу безплодието.

 

Сперматозоид

В небезизвестния роман „Валс на раздяла“, авторът Милан Кундера ни поднася необичайния образ на лекар от малко провинциално градче, известен със своето термално лечение, което прилага на стерилните дами, желаещи да имат дете. Защо методът му е бил толкова успешен? Защото самият той осеменявал по-голямата част от пациентките си … със собстената си сперма!

  

Бихме си помислили, че подобен сюжет е достоен единствено за прозиведения от раздел „научната фантастика“. Но ето, че реалността също ни сблъква не на шега с аналогична история от истинския живот.

Главно действащо лице този път е британският учен Bertold Wiesner, основал през 1940 заедно със жена си Mary Barton, специализирана клиника за борба срещу безплодието. Повече от двадесет години, двойката помагала на жени от средното и висше британско общество, някои от които дори от „кралския антураж“, в резултат на което са заченати 1500 бебета! Някои от тях безсъмнено са плод от спермата на самия учен!

 

Това е доказано наскоро, блаДНК тестгодарение на няколко ДНК теста, направени на 18 човека, заченати в лондонската клиника между 1943 и 1962 година. За две трети от тях се установява, че техен биологичен баща е самият Bertold Wiesner. Изследвайки тези цифри в контекста на всичките деца, които са били заченати в учреждението, става ясно, че вече починалият учен от австрийски произход, е вероятен биологичен баща на внушителната бройка от 300 до 600 деца. Тази практика, разбира се, е нелегална, тъй като повечето пациентки не са и подозирали, че в банката за сперма ще намерят генетичния материл не на кой да е, а на самия лекар. От друга страна, този експеримент може да се окаже доста коварен, ако в по-късен етап от живота си две от многобройните биологични деца на един и същи баща се обвържат и на свой ред решат да се възпроизведат. Това несъменно би могло да доведе до ужасни генетически проблеми в следващите поколения.

 

Бебета

Според Daily Mail, съпругата на Bertold Wiesner, която също вече е починала, би трябвало да е унищожила медицинските досиета, в случай, че някой от семействата поиска достъп до информацията за своя произход. Но! …Информация е изровена от Barry Stevens, един от многото биологични синове на Bertold Wiesner. Съвсем естествено, Бари не би могъл да се сдобие с подобна конфиденциална информация без услугите на адвокат. Най-интересното е, че клиентът и неговият адвокат David Gollancz се оказват братя.

 

Според разследването на David, щедрият генетичен дарител е извършвал по „20 дарения на сперма на година“ през 40-те, 50-те и 60-те години на миналия век. Несъменно това е дело на един доста „мистериозен мастурбатор“, както се изразява самият Barry Stevens.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Препоръчани статии

Бъди свързан

1,829Феноветекато
67последователиследвам
116абонатиабонирам
- Присъедини се -

Последни статии