14.3 C
Бургас
неделя, май 19, 2024

В духа на французите

франкофонияКакво по-сладко от италианските франзелки? Френските, разбира се. А какво по-красиво от римските средновековни статуи? Парижките естествено.

Всичко френско сякаш е орисано да бъде красиво и харизматично. В подобен дух премина и франкофонският концерт в Бургас. франкофонияМладите таланти от френската гимназия „Г. С. Раковски“ се качиха на сцената, за да демонстрират своите певчески, актьорски и не на последно място ораторски умения.

         Стартът бе даден от Радостина Георгиева – директор на гимназията, която откри тържеството и изказа специални благодарности към своите колеги, ученици и гости. След обичайните формалности дойде мястото и на истинското забавление. франкофонияСъбитието се провеждаше на 2 езика – френски и български, а компютърна презентация, която показваше чара на Франция и френската култура, го съпътстваше през цялото време. Учениците изиграха пантомима, която се стори доста забавна на публиката, но причината за това може би бяха няколкото дребни гафа на актьорите. Така е то, феновете винаги са най-трудни за задоволяване, без значение кой какво ви е казвал.

         франкофонияМомичета от различни възрастови групи пяха френски песни и повдигнаха настроението на залата още повече. Някои от тях изненадаха аудиторията си със завидни гласови данни, надминаващи обичайните аматьорски летви, за което ние от Сложно.ком най-искрено им се възхищаваме.  

         Оттук-насетне можем само да пожелаем на потенциалните таланти да развиват своите способности извън пределите на неформалния артистизъм, какъвто е училищният концерт, но дори това е един вид начало. Екипът ни остана приятно изненадан от цялостната програма и с нетърпение очаква да я посети отново догодина.

 

франкофония   франкофония

        

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Препоръчани статии

Бъди свързан

1,829Феноветекато
67последователиследвам
116абонатиабонирам
- Присъедини се -

Последни статии