24.9 C
Бургас
петък, май 24, 2024

Днес е… 8 Юни

Домакини

Домакините по цял свят могат съвсем спокойно да обявят днешния 8 Юни за официален празник и да полеят повода добре. Защото на тази дата са патентовани цели две изобретения, които улесняват живота на къщовниците. През 1824 г. Ноа Кушинг получава сертификат за своята перална машина. Тя се задвижвала ръчно и едва ли е изпирала особено качествено. Интересното е, че това е първият патент, издаден в Канада, след като същата година влиза законът за регистриране на изобретения в страната.

 

Второто техническо постижение, което споменахме, е прототип на прахосмукачка. Тя е представена от Ив МакГафи в Чикаго през 1896 г. Проблемът е, че механизмът се задвижвал ръчно. За сметка на това машината била лека и лесна за носене. Изобретателят я продава на фирма за почистване за 25 долара.

 

 

ПриятелиДнес, на 8 Юни, празнуваме Световния ден на океаните. Той се обявява за пръв път през 1992 г., а през 2008 г. е признат и от ООН. Целта е опознаване и оценяване на ценните океани, които са ресурс за всичко – храна, туризъм, атракции, те са и дом на толкова много животински видове.

 

Същевременно, на 8 Юни се обелязва и Денят на най-добрия приятел. Днес се обръщаме към най-скъпите хора, които са винаги до нас, с които споделяме света си и които ни познават по-добре от нас самите. Идеален повод да отдадете петъчната вечер на най-добрите си приятели на по питие.

 

И понеже днес Рожден ден празнува Кание Уест ви поздравяваме с едно старо негово парче.

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Препоръчани статии

Бъди свързан

1,829Феноветекато
67последователиследвам
116абонатиабонирам
- Присъедини се -

Последни статии