21.1 C
Бургас
неделя, декември 3, 2023

Прави ли ни коластрата по-красиви?

Коластрата несъмнено има огромен ефект върху човешкото здраве. Напоследък дори бива описвана от редица учени като най-полезната храна в света.

Нейните качества при опита да се подсили имунната система са изключителни, а при борба с различни инфекциозни заболявания, особено белодробни, тя просто е незаменима. В последните години учените се опитват да я използват и в борбата с някои видове ракови заболявания и във възстановителните процеси след лечението. Повече информация за ползите от коластра за здравето можете да намерите тук kolastra.v.bg

Ползите върху човешкото здраве неминуемо пораждат въпроса дали е възможно това чудо на природата да бъде използвано за целите на козметичната индустрия и опита на много козметични гиганти да открият решение на редица козметични проблеми.

Проведените проучвания в областта показват, че всъщност коластрата действително има такива свойство, които могат да и позволят да реши редица проблеми свързани с поддържането на красив външен вид и забавяне на стареенето.

Употребата на коластра е популярно най-вече в производството на някои натурални козметични продукти, които не съдържат никакви химикали и вредни вещества. На практика, коластрата е жива, както е жива и самата човешка кожа, което прави продуктите по-малотрайни, но и по-ефективни при приложение върху кожата. Освен това, продуктите с коластра няма как да са вредни или опасни за човешкото тяло, защото човек чисто и просто се храни с коластра през първите 3 – 4 дни след като се роди. Реално погледнато, коластрата е първото, което се докосва като храна до човека при появата му на бял свят.

Ефектът от използването на продукти, които съдържат коластра, може да се види при абсолютно всеки, без значение от възрастта. Основната функция на съдържащите коластра кремове за лице е, че те видимо подхранват кожата. Действително, коластрата дори може да намали онези бръчки, които се появяват в резултат от изтощение и изсъхване на кожата. Като цяло, най-вероятно кремовете с коластра няма да опънат кожата така, както серумите за лице, но за това пък ще я подхранят в по-голяма дълбочина и на всички нива, която ще се отрази върху тена, блясъка и нейната еластичност.

Beauty-Tips-From-The-Glam-Women-Who-Does-It-All[1]

Според експерти, много по-вероятно е да видите видими резултати след ползването на натурални козметични продукти с коластра, отколкото ако използвате създадени по химически път кремове за лице. Счита се, че при редовна употреба козметичните продукти с коластра могат да накарат кожата ви да придобие качества и вид на човек, който е с 10 или 15 години по-млад от вас.

Вълшебната съставка, както мнозина я наричат не без основание, се добива от крави, които се отглеждат в екологично чиста среда и за чието отглеждане не се използват антибиотици и други подобни. Това прави коластрата от тези крави наистина полезна и без никакви рискове за здравето.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Препоръчани статии

Бъди свързан

1,829Феноветекато
67последователиследвам
116абонатиабонирам
- Присъедини се -

Последни статии