12 C
Бургас
вторник, април 20, 2021

Полицейска хроника Бургас – 6 март 2015

І. РАЗКРИТИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ :

На 05.03.т.г. служители от Районно управление “Полиция” – Царево извършили претърсване в дома на криминално проявения К.Т., 25 годишен от Царево, разположен в кв. “Василико”, като са намерени и иззети три топчета със суха тревна маса / канабис/, везна, две мелачки, множество полиетиленови пликчета, различни видове хапчета и прекурсори за наркотични вещества. К.Т. е задържан с полицейска заповед за срок до 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

В резултат на полицейските действия на служители от Районно управление “Полиция” – Карнобат в момент на предаване на меден проводник в пункт за изкупуване на черни и цветни метали, е задържан криминално проявения С.И., 33 годишен от с. Вълчин, общ. Сунгурларе – констатирано е, че в автомобила на С.И. – “Фолксваген Голф 3”, с бургаска регистрация, има меден проводник с различно сечение и дължина, откраднат на 02.03.т.г. и 04.03.т.г. от електропреносната мрежа на селата Вълчин и Горово. С.И. е задържан за срок до 24 часа в Районно управление “Полиция” – Сунгурларе. Работата по установяване и документиране на цялостната му престъпна дейност продължава.

60968555[1]

На 05.03.т.г. около 21.00 ч. в с. Тънково, общ. Несебър, пред кафе “Баварияc, служители от Районно управление “Полиция” – Несебър извършили проверка на 21 годишния Д.С. от същото село, като намерили и иззели два полиетиленови плика / единият със суха тревна маса / канабис/, а втория с бяло прахообразно вещество / чийто произход е в процес на изясняване//. Д.С. е задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 05.03.т.г. около 22.50 ч. в близост до ромската махала в с. Равнец служители от Районно управление “Полиция” – Камено се опитали да спрат за проверка конска каруца, натоварена с дърва – придвижващите се с каруцата двама младежи отказали да се подчинят, като каруцата се блъснала в оградата на частен дом и непознатите побягнали, захвърляйки с камъни полицейските служители. След няколко минути единия младеж се върнал, въоръжен с циментов блок, като заявил че ще го хвърли по служителите, ако не му върнат каруцата и коня. Това наложило търсенето на допълнително съдействие от служители на Районно управление “Полиция” – Камено, Второ РУП – Бургас и Специализираните полицейски сили към ОДМВР – Бургас, както и възпроизвеждането на един предупредителен изстрел във въздуха със стоп-патрон. Около 01.00 ч. са задържани двамата укрили се младежи – това са : 17 год. С.И. и брат му – А.И., 18 годишен, и двамата от с. Равнец. Със съдействието на служители от Държавно горско стопанство – Бургас са съставени два акта за установяване на административно нарушение и са иззети каруца, конска амуниция и моторен трион / откраднатите от горския масив дърва са транспортирани до склад на Държавно горско стопанство – Бургас/. Братята С.И. и А.И. са задържани за срок от 24 часа. Работата по случая продължава.

В резултат на полицейските действия на служители от Районно управление “Полиция” – Несебър по отношение кражбата на вещи на стойност 50 лв., осъществена на 19.02.т.г. от частен дом, разположен на несебърската улица “Прибойна”, е установен извършителя на деянието – това е : 23 год. С.Д. от с. Скалица, общ. Тунджа, обл. Ямбол. Откраднатите вещи са намерени и иззети. Работата по случая продължава.

На 05.03.т.г. служители от Районно управление “Полиция” – Камено установили извършителя на кражба на дрехи и обувки, осъществена на 25.02.т.г. през незаключената врата от частен дом в с. Трояново, обитаван от 81 годишна жена – това е 14 годишния А.И., криминално проявен, от с. Трояново, общ. Камено. Работата по случая продължава.

На 05.03.т.г. на ул. “Възраждане” в Камено служители от Районно управление “Полиция” – Камено извършили проверка на 58 годишната Ф.Й. от Ямбол, като намерили и иззели 15 пластмасови плика с общо 300 къса цигари без акцизен бандерол. Работата по цялостното документиране на случая продължава.

ІІ. ХАРАКТЕРНИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ :

На 05.03.т.г. около 11.00 ч. в Четвърто Районно управление “Полиция” – Бургас е получено съобщение от 30 годишна бургазлийка за това, че от касовото чекмедже на стопанисвания от нея павилион за пакетирани стоки, разположен до бл. 114 в ж.к. “Меден Рудник”, е извършена кражба на сумата от 600 лева / оборотни пари/. Работата по случая продължава от служители на Четвърто Районно управление “Полиция” – Бургас.

20150204-VODWDOYCJQG-1423038035[1]

На 05.03.т.г. около 14.17 ч. в Пето Районно управление “Полиция” – Бургас е получено съобщение от 41 годишна бургазлийка за това, че чрез отключване с подбран или подправен ключ, е проникнато в апартамента й, разположен в бл. 24 в ж.к. “Изгрев”, откъдето е извършена кражба на лаптоп, плазмен телевизор и цифров фотоапарат. Работата по случая продължава от служители на Пето Районно управление “Полиция” – Бургас.

На 05.03.т.г. около 14.30 ч. в Първо Районно управление “Полиция” – Бургас е получено съобщение от 81 годишен бургазлия, живеещ на ул. “Дебелт” за това, че станал жертва на телефонна измама по класическия механизъм “животоспасяваща операция на близък роднина” за сумата от 4 000 лева и 400 евро, която предал на непознат мъж, дошъл на домашния му адрес. Работата по случая продължава.

     На 05.03.т.г. около 15.15 ч. в Районно управление “Полиция” – Царево е получено съобщение за извършена взломна кражба на шест акумулатора от базовата станция на мобилен оператор, разположена в района на къмпинг “Нестинарка” в землището на Царево. Общата стойност на откраднатите акумолатори е в размер на 1 800 лв. Констатирано е, е в станцията е проникнато, чрез взломяване на входната врата. Работата по случая продължава от служители на Районно управление “Полиция” – Царево.

ІІІ. ПАБ :

На 05.03.т.г. около 08.20 ч. във Второ Районно управление “Полиция” – Бургас е получено съобщение от 75 годишен мъж от Българово, живеещ на ул. “Димчо Дебелянов” за това, че около полунощ се събудил от силна миризма на дим. Пенсионерът видял, че гори плюшено перде и прозорец от дървена дограма на стая на приземния етаж, като установил, че под прозореца от външната страна на стената има тлееща автомобилна гума. 75 годишния мъж я загасил, след което си легнал да спи. Причините за инцидента, както и стойността на нанесените щети са в процес на изясняване от служители на Второ Районно управление “Полиция” – Бургас.

ІV. ПТП :

На 05.03.т.г. около 18.45 ч. на пътя Средец – Бургас, настъпва пътен инцидент между : конска каруца, управлявана от 21 год. Ц.Д. от с. Дебелт, общ. Средец и л.а. “Сеат Толедо”, с бургаска регистрация, управляван от 40 год. Т.К. от с. Дебелт, общ. Средец. Причини за ПТП : каруцата се е движела в тъмната част на денонощието без светлоотразителни елементи, в нарушение на пътната маркировка “забранено влизането на ППС, теглени от животни”, вследствие на което е застигната от л.а. “Сеат”, който я блъска отзад. От пътния инцидент пострадали – 21 годишния й водач Ц.Д. / получил натъртвания и охлузни рани по тялото, прегледан и освободен за домашно лечение, без опасност за живота/ и неговия спътник – А.М., 19 годишен от с. Дебелт, който с тежка черепно – мозъчна травма и наранявания на гръдния кош, с опасност за живота, е настанен за лечение в отделение “Реанимация” при МБАЛ – Бургас, където по-късно починал.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Препоръчани статии

Бъди свързан

1,829Феноветекато
71последователиследвам
116абонатиабонирам
- Присъедини се -

Последни статии