24.9 C
Бургас
петък, май 24, 2024

Полицейска хроника Бургас – 19 март 2015

І. РАЗКРИТИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ :

На 18.03.т.г. в Районно управление «Полиция» – Камено е съставен акт по Указа за борба с дребното хулиганство спрямо 31 годишния И.В. от с. Винарско за това, че на същата дата 24.06.т.г. в двора на СОУ «Христо Ботев» в Камено нанесъл побой над 16 годишен младеж от Камено. С решение на състав на Бургаския районен съд И.В. е глобен със сумата от 400 лв.

На 18.03.т.г. в Районно управление «Полиция» – Несебър е съставен акт по Указа за борба с дребното хулиганство спрямо 58 год.- И.Г. от Несебър за това, че около 11.00 ч. на 13.03.т.г. в заведение «Джани» в Слънчев бряг, ругал и нанасял на удари с крака и ръце в областта на тялото и главата на клиент на заведението, с което нарушил обществения ред. След внасяне на материалите в Районен съд – Несебър в съдебно заседание на И.Г. е наложено наказание – глоба в размер на 100 лв.

На 18.03.т.г. около 00.18 ч. в с. Руен, служители от Районно управление «Полиция» – Руен извършили проверка на л.а. «Форд Мондео», с бургаска регистрация, управляван от 37 год. Е.Б. от с. Ябълчево, като констатирали, че същия шофира след употреба на алкохол с концентрация – 0,98 промила, установено с дрегер. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 18.03.т.г. около 12.50 ч. на КПП – Босна, служители от Районно управление «Полиция» – Малко Търново спрели за проверка л.а. «БМВ 323», с варненска регистрация, управялван от 47 годишния Н.Г. от Варна, като констатирали че водачът шофира без валидна шофьорска книжка в едногодишен срок от наказването му по административен ред за същото нарушение. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 18.03.т.г. около 13.50 ч. на ул. «Крайморска» в Царево, служители от Районно управление «Полиция» – Царево спрели за проверка лек автомобил «Фолксваген Голф», с бургаска регистрация, управляван от 35 год. Д.П. от Варна, като констатирали че водачът шофира без валидна шофьорска книжка в едногодишен срок от наказването му по административен ред за същото нарушение. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 18.03.т.г. служители от Районно управление «Полиция» – Несебър спрели за проверка лек автомобил «Рено Трафик», със силистренска регистрация, управляван от 39 годишния С.А., като констатирали че водачът шофира без валидна шофьорска книжка в едногодишен срок от наказването му по административен ред за същото нарушение. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 18.03.т.г. служители от Районно управление «Полиция» – Несебър спрели за проверка лек автомобил «Мерцедес 230», с бургаска регистрация, управляван от 24 год. Е.Ш., като констатирали че водачът шофира без валидна шофьорска книжка в едногодишен срок от наказването му по административен ред за същото нарушение. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 18.03.т.г. около 16.20 ч. служители от Първо Районно управление «Полиция» – Бургас извършили проверка на л.а. «Хюндай», с бургаска регистрация, паркиран пред бл. 73 в к-с «Лазур». Констатирали, че в купето на автомобила се намират : 25 год. Е.Ч. от с. Рудник и 28 год. В.К. от Бургас. В «Хюндай» са намерении и иззети четири найлонови пликчета с около 20 грама канабис. В.К. е задържан със заповед за срок до 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 18.03.т.г. в Районно управление «Полиция» – Созопол е образувано бързо полицейско производство срещу 48 годишния А.К. от с. Индже войвода за това, че около 16.00 ч. на същата дата нанесъл побой на бившата си жена в центъра на селото. А.К. е задържан за срок до 24 часа.

На 18.03.т.г. около 06.30 ч. в Полицейски участък – Обзор към Районно управление «Полиция» – Несебър е получено съобщение за повредена игрална машина в игрална зала, разположена на ул. Славянска» в Обзор. Установено е, че игралния автомат, собственост на 36 годишен несебърлия е със счупен в горния десен ъгъл дисплей, като пукнатините са разнесени по цялото табло. В резултат на бързите полицейски действия е констатирано, че извършител на деянието е 34 годишния Д.С. от с. Имренчево , общ. Велики Преслав. Д.С. направил пълни самопризнания. По случая е образувано бързо полицейско производство.

В резултат на полицейските действия на служители от Районно управление «Полиция» – Руен по отношение обсебването на л.а. «Опел Корса», с бургаска регистрация, собственост на 28 годишен мъж от с. Топчийско, общ. Руен, е установен извършителя на деянието – това е : 15 год. О.Х. от с. Топчийско. Автомобилът е върнат на собственика. Работата по случая пордължава.

 

ІІ. ХАРАКТЕРНИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ :

На 18.03.т.г. около 10.00 ч. в Районно управление «Полиция» – Камено е получено съобщение от 37 годишен мъж от с. Винарско за това, че от ползвания от него микробус «Мерцедес», с бургаска регистрация, паркиран на ул. «Лиляна Димитрова» в селото, е извършена кражба на портмоне със сумата от 480 евро и свидетелство за управление на МПС. Работата по случая продължава от служители на Районно управление «Полиция» – Камено.

На 18.03.т.г. около 13.10 ч. в Районно управление «Полиция» – Несебър е получено съобщение от 72 годишна жена от с. Равда за това, че за времето от 10.00 ч. до 13.38 ч. на същата дата, чрез въвеждане в заблуждение по схемата за закупуване на техника и ваучери, й е отнета сумата от общо 3 200 лв. Работата по случая продължава от служители на Районно управление «Полиция» – Несебър.

На 18.03.т.г. около 14.00 ч. в Районно управление «Полиция» – Несебър е получено съобщение за кражба от почивна база «Равда – Кърджали» или т.нар. «Кърджалийски лагер», разположен в с. Равда, осъществена за времето от 01.03.т.г. до 17.03.т.г., при която са отнети 45 ондолинови плоскости за покривно покритие с големина 200х85 см. Работата по случая продължава от служители на Районно управление «Полиция» – Несебър.

На 18.03.т.г. около 17.20 ч. в Пето Районно управление «Полиция» – Бургас е получено съобщение от 29 годишен бургазлия за това, че от ползвания от него товарен автомобил «Фиат Скудо», с бургаска регистрация, паркиран в близост до сградата на кметството в с. Рудник, е извършена кражба на мъжка чанта, съдържаща сумата от 696 лв. / чантата по време на кражбата е била оставена на предната дясна седалка в отключения автомобил/. Работата по случая продължава от служители на Пето Районно управление «Полиция» – Бургас.

 

ІІІ. ПТП :

На 18.03.т.г. около 19.40 ч. на ул. «Велека» в Ахтопол, поради движение с несъобразена с характера на пътя скорост / навлизане в десен завой губи/, самостоятелно катастрофира, блъскайки се в бетонен стълб от електропреносната мрежа, лек автомобил «Фолксваген Джета», със софийска регистрация, управляван от 56 годишния Р.Ч. от Казанлък, който с контузия на главата и гръдния кош, без опасност за живота, е настанен за лечение в отделение «Неврохирургия» на МБАЛ – Бургас.

 

ІV. ПАБ :

На 19.03.т.г. около 01.20 ч. в Районно управление «Полиция» – Руен е получено съобщение за горяща стопанска постройка и необитаема къща, разположени в с. Соколец, общ. Руен, собственост на кметство в селото – от пожара изгорели покривните конструкции на стопанска постройка / около 300 кв.м./ и намиращите се в нея т.а. «ИФА», собственост на 57 годишен мъж от с. Соколец и селскостопанска техника за балиране на сено, собственост на 56 годишен мъж от селото. Огънят е потушен от трима огнеборци и един противопожарен автомобил. Причините за инцидента, както и стойността на нанесените щети са в процес на установяване от служители на Районно управление «Полиция» – Руен.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Препоръчани статии

Бъди свързан

1,829Феноветекато
67последователиследвам
116абонатиабонирам
- Присъедини се -

Последни статии