24.9 C
Бургас
петък, май 24, 2024

От неандерталци до интелигенция

Та стоя си аз на терасата и се наслаждавам на тази иначе доста приятна вечер, когато от всички страни малко по малко започват да се чуват разнородни подобия на музика. Естествено, не закъсняват и крясъците, които ме навеждат на мисълта, че е дошъл така очакваният от някои зомби-апокалипсис. И тъй като на хоризонта не се виждат никакви разлагащи се индивиди, стигам до извода, че някой просто е отровил водата, както в една от любимите ми притчи, и всички останали са полудели, Протестдокато запасите ми от минерална вода за след 21-ви декември тази година, на които си позволих да посегна през последната седмица, са ме спасили. И след една цигара време за размишление и още много теории осъзнавам, че няма нищо необичайно в ситуацията – все пак се намирам в Студентски град.

 

Да, явно това са най-блестящите млади умове на България, дошли от близо и далеч, за да се образоват. За съжаление ми е трудно да си го мисля, тъй като този столичен квартал прилича повече на джунгла, отколкото на сборно място за бъдещата родна интелигенция. Реално погледнато, последната е стегнала куфарите за чужбина още след завършване на средно образование, като тук-там са останали младежи с коефициент на интелигентност над 90, най-вероятно поради неориентираност или липса на средства, но те още щом осъзнаят в каква Пиянско партисреда се намират, съжаляват горчиво за грешката да останат в нея. Точно това е моята лична драма – че не се усетих да се изнеса, докато все още бях умно и талантливо дете с големи мечти и потенциал да постигне много, ами се сетих сега, когато съм разочарована и обременена от образованието в български ВУЗ. И не ми стига това, ами трябва и да търпя диващините на тази сган. Много ми е интересно кой определи това държание за нормално. Не може да са били политиците, все пак повечето специфични за „нормалните” български младежи действия са определени от закона като нарушаване на обществения ред. А ако е била гореспоменатата сган, кой им даде властта да вземат подобно решение?!?!  И защо не поканиха и по-еволюиралите хора на обсъждането?

 

Интересна беше идеята, за която се разчу преди около месец – да има вечерен час във всички блокове в Студентски град и никой прибрал се след  10 вечерта да не се пуска. Това беше по повод на поредното убийство в „мирния” ни квартал. Е, много съжалявам за станалото, ама защо всички да страдат заради чужди престъпления? Ами накажете най-накрая ефективно някой истински престъпник! ОбщежитиеПо-голям резултат ще има от това да ги заключвате в един блок с добросъвестни хора за през нощта. Освен това, приберете си социопатите и бавноразвиващите в съответните институции! Хем ще са сред свои, хем ще получават нужните грижи или медикаменти. Разбира се, хората, които не се квалифицират като луди или умствено изостанали, ами като кръгли идиоти, не могат да бъдат пратени в психиатрията, но пък има друг начин за справяне с тях. Моят кръг от приятели далеч не е представителна извадка от българи между 20 и 30-годишна възраст, но всички сме на мнение, че хората с IQ под 70 трябва да бъдат кастрирани и заточени на самотен остров, вместо пращани на ръководни постове в парламента и държавните институции, и това е единственото решение на проблемите от последните 23 години.

Тапи за уши

 

Та стоя си на терасата и пуша цигара. Слушам чалга, вместо чуруликане на птички, и виковете на неандерталци, вместо песен на щурчета. Не ме разбирайте погрешно.. и аз обичам да се забавлявам. Разликата е, че за да се забавлявам, аз не изпитвам нужда да нарушавам спокойствието на всички живи същества с уши в радиус от 200 метра. Освен това си знам мярката с алкохола, а дори и да прекаля, просто се прибирам тихичко и кротичко и си лягам, вместо да се хваля на целия квартал. Много ми се ще това да беше всеобщото разбиране за нормално държание, но уви – не е. Вече е 1 през нощта, а данданията не спира. Какво ми остава друго, освен да си мечтая, че някой ден извънземните ще дойдат и ще избавят Света от тази напаст? Аз чакам ли, чакам, а те не идват. Затова благославям човека, изобретил тапите за уши, и си лягам.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Препоръчани статии

Бъди свързан

1,829Феноветекато
67последователиследвам
116абонатиабонирам
- Присъедини се -

Последни статии