2.1 C
Бургас
неделя, декември 10, 2023

Напусна ни Дим Дуков

Незабравимият водещ на „Голямата уста“ ни напусна завинаги в 7.15 часа днес 28.02.2012.

imagesДълги месеци лекарите се бореха за живота му, но вчера бъбреците му спряха да функционират и битката бе безвъзмездно загубена. Изпълнителният директор на МБАЛ „Доверие“ Петър Керемедчиев разкри, че причината за смъртта е полиорганна недостатъчност.

 

Първата операция на корема се е състояла на 9 януари. За съжаление след нея следват още няколко, като тежката му диагноза илеус (преплитане на червата – перитонит),  го довежда до 8 такива.

„Изрязохме една трета от тънките му черва.“ – обяснява д-р Керемидчиев. Двама патоанатоми доказват наличието на гъбички, които поразяват най-вече организъм с нисък имунитет.

Обяснение за произхода на гъбичната инфекция няма, но д-р Керемидчиев категорично опровергава злите езици, сеещи съмнение, че Дуков е носител на ХИВ.  Два отрицателни теста са безспорното доказателство.
 

dim

 

Дим Дуков стана един от най-известните фризьори, независимо че беше икономист по образование. След като  носталгията по България го връща от Сидни през 89-а, той се отдава на расото, служейки под името Дамаскин.
Несъменено широката публика го асоциира с участието му в първото издание на “ВИП брадър”, след което зае престола на водещ в предаването „Голямата уста”.
Аз лично никога няма да забравя единствената си среща с Дим, която беше напълно случайна… И не съвсем, като се има предвид, че беше 2 февруари и двамата по някакви причини се бяхме озовали на празника в столичен гей клуб. Пред заведението цяла нощ на разположение на посетителите имаше каравана, предлагаща безплатни моментни изследвания за вируса на СПИН. Тогава бях с розова коса и Дим се обърна към мъжа, който правеше изследванията с думите: „Брат ми, тази добре я прегледай, че ми изглежда съмнителна“ – и както винаги пусна широка чаровна усмивка, която и до днес не мога да забравя.

дим дуков
Почивай в мир, Дим!

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Препоръчани статии

Бъди свързан

1,829Феноветекато
67последователиследвам
116абонатиабонирам
- Присъедини се -

Последни статии