11 C
Бургас
събота, април 20, 2024

Коя марка лаптоп да избера ?

В днешно време съществуват множество марки, модели, в които човек може да се изгуби. Най-важно е да знаем, за какво точно ще използваме преносимия компютър и след това да гледаме вида на матрицата, клавиатурата, твърд диск, процесор и т.н. Друг фактор е бюджета. Ако искаме супер качество и същевременно ниска цена, задачата се усложнява.
-За какво ще използвате лаптопа ?
Ако предимно ще браузвате в интернет, за да гледате видеа, пишете мейли и т.н не се нуждаете от голяма производителност. Процесор и видео от нисък/среден клас ще се справят чудесно. Ако сте дизайнер и използвате тежък софтуер, то вече се нуждаете от голяма процесорна мощ(Intel i3/i5/i7) и минимум 4 gb рам с външна видео карта. За геймърите цените са доста солени, поради нуждата от стабилно охлаждане, което да се справи с високите температури на производителните видео чипове.
-Избор на марка
Мнението на всеки е различно относно марката. Моите наблюдения, показват че Lenovo се справят най-добре от към качество. В сервиза ни пристигат най-малко дефектирали машини, именно от тази марка, която се старае да се наложи на пазара. Най-често ремонтираме HP-та, които са и най-масови.
-Характеристики на частите
Идеалното съчетание процесор, видео карта е Intel-Nvidia. Nvidia се славят с добрите си драйвъри и ниски температури, без да щадят от към производителност. Бюджетния вариант е AMD, който е по-топъл, но пък по-евтин.
-Дисплей
Ако ще използвате лаптопа предимно навън или на силно осветени места, ви препоръчвам матова матрица. Нивото на отблясъци е много по-ниско от стандартните гланцирани матрици. За геймърите препоръчвам размера на дисплея 15+ инча. Детайлите и резолюцията са много по-добри при 17 инча, отколкото при 14.
-Корпус и клавиатура за лаптоп
Ако сте от по-нервните потребители и често нанасяте удари по машината си, корпуса трябва да бъде специално избран. Тествайте лаптопа в магазина, с натиск в центъра на клавиатурата. Ако не пропада, то той е стабилен и може да му се има доверие, в противен случай не е за вас.
-Допълнителни артикули
Добре разгледайте модела, който сте решили да купите. Важно е наличието на няколко usb порта, hdmi изход, камера, cd устройство.
Съветите за избор на лаптоп са съставени от системния администратор на онлайн магазина Screen.bg !

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Препоръчани статии

Бъди свързан

1,829Феноветекато
67последователиследвам
116абонатиабонирам
- Присъедини се -

Последни статии