24.9 C
Бургас
петък, май 24, 2024

Кой ти слуша музиката! Скандал да има!

Рут и Белослава

БГ радио и тази година си организира червено килимче и награди родните музиканти за усърдната им работа. Графа, Мери бойс бенд, Рут и новоизлюпилата се Дивна си разходиха звездните тоалети, грабнаха наградите, благодариха на мама, на тате и на фикуса в спалнята, а после се напозираха за снимки в новините. Но явно най-впечатляващото в събитието съвсем не бяха „победителите в дивата надпревара“, а завършекът на вечерта – фолкпевицата Софи Маринова изпя песента, с която ще ни представи на конкурса Евровизия, и с това закри 10-тите музикални награди на БГ радио. Ама така е – кой ти слуша музиката вече! Важно е скандал да се заформи!

Само за един ден се начетохме на „изненадващо“, „нестандартно“, „скандално“. И всички поклатиха глава в знак на изненада – как така фолкпевица? На сцената на БГ радио! А тези вметки малко подействаха като дежа вю от миналия месец, когато псевдо моралисти наводниха с мрачни мисли интернет пространството, как така „фолкаджийка“, че и ромка на това отгоре, ще ни представя в Азербайджан. Ама това ли беше най-важното? Пък и нали ние си я избрахме Софи да ни представи? И кога спряхме да чуваме музиката и взехме да гледаме кой е рапър, кой е чалгаджия, кой е бял и кой не съвсем?

 

Софи МариноваИзтърка се това да повтаряме колко мрачни и негативни са българите. Каквито сме – такива сме си. Но не мога да спра да се учудвам на способността ни да убиваме всичко позитивно, което се опитва да се промъкне в сивия ни живот. Направихме си Евровизия, после не спряхме да плюем по конкурса. Софи пусна модерна и мелодична песен, избраха я, сега блогърите се надпреварват да обясняват какъв скандал бил тя да ни представя на финалите. Е, тук-там някой я позащити, но често подчертавайки, че „тя може да е ромка, ама пък пее“. Скандалното не е каква е тя, какво пее, как го пее и какво облича по концертите, скандалното е, че така и не успяхме да се зарадваме на музиката. Вместо това се забихме в злобоГневие, както казваме колегите в Сложно. Няма значение, в края на краищата, кой повече или по-малко заслужавал. Важното е да уважаваме изборите си. И тези, които избираме! Но така е, ще се делим, ще се делим, докато не се разделим окончателно… с всичко позитивно в живота си.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Препоръчани статии

Бъди свързан

1,829Феноветекато
67последователиследвам
116абонатиабонирам
- Присъедини се -

Последни статии