14.3 C
Бургас
неделя, май 19, 2024

Когато включихме града

 

        Както и да го гледаме, драги читателю, най-добрият начин да се пресъздадат събитията от днес си остава чистото разказване като между двама добри приятели (каквито аз и ти не сме). Затова ще опиша този следобед със забавленията в Морската градина в гр. Бургас по един доста нестандартен и нежурналистически начин. Че кой от тук присъстващите се има за журналист, я?

         Хубавото нещо на нашия малък, спретнат, чист и гостоприемен Бургас е, че освен малък, спретнат, чист и гостоприемен, е и своеобразен културен център, що се отнася до фестивали, забавни инициативи и въобще всякакъв вид разтуха от сивото ежедневие. Поредният пример за това стартира на 23 март, когато в крайбрежните алеи в ход влезе фестивалът за съвременно изкуство „Включи града“. Какво включи той ли? Може би града? А може би освен това включи и самите нас в програмата си…

         Със сложните колеги от сайта подехме на обиколен тур из различните хот спотове на фестивала, кои ситуирани в началото, кои съвсем в края на Морската градина. Започнахме, разбира се, с така дълго очакваните фантомати, за които ние се чудехме дали са фантоми с автомати или що… Е, оказаха се нещо далеч по-тривиално като човечета, изваяни от дърво и с очи като телевизионни екранчета подобно на онези шантави очила, с които Лейди Гага се подвизаваше в началото на кариерата си, когато хората все още дълбоко се заблуждаваха, че тя е една нормално развиваща се психически девойка. Каква мазна грешка, а? Както и да е, за нея друг път и повече…фантомат

         Та зяпахме им в плазмените очички на тези фантоматчета и гледахме как двама (или беше един, не знам вече със сигурност) си подхвърляха една тенис ракета, а тя прескачаше зад дървения нос на хуманоидчето и образуваше една неспирна повтаряща се реакция на хвърчене и хващане. Това забавление е изцяло безплатно и почти всички от групата се възползваха от прИмоцията, само моя милост пусна 20 стотинки „за адем“ както се казва по български, пък то за късмет екранчето блокира и ракетката си остана скрита нейде между синусите на Пинокио, а подхвърлящият замръзна с ръка във въздуха. Явно машинката не е свикнала да й дават така лесно пари и й беше нужно време да се отърси от този икономически шок.

   боди арт      После се запътихме на случайна мандахерцанка и отделихме нужното време (и лиги) да погледаме голите промоутъри и промоутърки на боди арта, които бяха безсрамно красиви и още по-безсрамно съблечени, но голотата им беше прикрита от друг вид дреха – едва ли толкова топла и дебела като моята, но като няма риба и ракът е риба, нали? За жалост нямаше много кандидати да измръзнат на сърдития мартенски вятър, облечени в нищо повече от безвредна боя за тяло. Но да се надяваме, че дните оттук-насетне ще стават по-топли, а хората – все по-разсъблечени.

         В района на Флората си беше истински пик на детския крясък и глъчка. Декори от „Котаракът в чизми“, „Шрек“ и „Рапунцел“ за пореден път доказаха колко недозрели са журналистите на Сложно.ком, защото те не изтърваха шанса да влязат в ролята я на Рапунцел, я на Шрек или Фиона. За целта беше необходимо да избутаме едно-две нагли деца, но като истински професионалисти ние винаги сме знаели как да си вземем това, което искаме.

         Сред детския център за забавления видяхме още катерушки, влакчета, блъскащи се колички, сергии, на които си рисуваш по дрехите, конструираш си собствени гривнички, аксесоари и какво ли още не. Очаква се с всеки изминал ден фестивалът да става все по-непредсказуем. Най-голяма ще бъде изненадата на всички спечелили превоза до остров Света Анастасия, които ще гледат прожекцията на филма в оригиналната му декорна обстановка. Не остава друго, освен да им пожелаем да си изкарат страхотно, да им завиждаме за невероятния късмет и да очакваме с нетърпение да ни разкажат как е минало, когато (и ако) се върнат.

         По-късно се проведе концерт на импровизираната „палуба“ на Морското казино, където великолепната бургаска рок-банда G.R.A.S. изпълни някои върховни парчета, сред които и не-лесното „Beat it” на непрежалимия Джако, както и “We are the champions” на Queen. свирещи столовеТа не сме ли шампиони бургазлиите? Нищо, че понякога се опитваме да крадем анцузите „Адидас“ в мола…

         Какво да очакваме в последния ден от фестивала? Да пробваме с „Вятърни създания“, „Азбука на любовта“, парти с визуални ефекти, още фантомати и още столове, с които предизвикваш музикалните бийтове да ти робуват (е, апри нас нещо не се получи, но лично аз си седнах там, щото реших, че са сложени за удобство, откъде да знам, че можеш да правиш мелодия със сядането си…). Преживяването си беше на ниво и бихме посъветвали всички, които имат свободни следобеди и енергия за изразходване да си направят мини-екскурзийка до Морската градина, за да се насладят на шоуто. Нали затова е безплатно?

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Препоръчани статии

Бъди свързан

1,829Феноветекато
67последователиследвам
116абонатиабонирам
- Присъедини се -

Последни статии