17.6 C
Бургас
четвъртък, април 18, 2024

Как да подобрите своя английски език?

В случай, че все още не знаете английски език, бихте могли да промените нещата, и то по най-добрия възможен начин.

 

Социалната схема Аз мога повече осигурява безплатни онлайн курсове по английски език, насочени към всички, които биха искали да развият своите професионални компетенции с помощта на лицензираните центрове за езиково обучение.

 

За съжаление, няма лесен начин, по който бихте могли да започнете да говорите по-добре английски език. Начинът, по който говорите е свързан със степента ви на владеене на езика, книгите на английски, които сте успели да прочетете, хората, с които сте свързани, както и нивото на вашето образование.

 

Ако желаете да започнете да говорите английски език по-добре, най-добрият начин е да започнете да четете качествени книги и да създадете приятелство с хора, които говорят по начина, по който били искали да говорите и вие.

Четете книги на английски

Започнете да четете класическа литература на английски език. Книгите, които са запазили качествата си въпреки времето и са се превърнали в класика, обикновено съдържат сложни изречения и богата лексика. Четете такива книги, без да бързате. Докато попивате техния език ще подобрите своя.

 

Уверете се, че запомняте всяка нова английска дума, която не сте знаели до момента. Ако можете, извличайте смисъла от контекста. Ако не успявате, използвайте речник.

 

Направете си тетрадка речник, в която да записвате всички нови думи на английски език и тяхното значение. Не забравяйте всяка седмица да преглеждате всички думи, които сте записали до момента.

 

Не бързайте. Бъдете наясно с това, което говори човекът срещу вас и начина, по който би желал да му отговорите. Създадете си навик да подбирате думите си и ще се изненадате колко много сте подобрили своя английски език.

 

Запознайте се с английските архаизми. Те са езикови маркери, които показват социалната група на този, който ги използва. Обикновено са нещо като случайни индикатори за доброто владеене на английския език, които англоезичните забелязват. Ако например казвате „y’all” или „ain’t”, или пък използвате двойно отрицание, много от хората ще ви сметнат за необразовани. Поинтересувайте се от стандартната употреба на някои от остарелите думи.

Повече контакти

 

Свържете се с хора, които говорят добре английски език. С тяхна помощ не само ще научите как да говорите убедително. Тъй като хората, с които се запознаете ще станат ваши приятели вие несъзнателно ще започнете да имитирате техния стил на говорене, за да сте сигурни, че ви приемат.

 

Ако имате възможност, бихте могли да си наемете инструктор, който да ви помогне да подобрите акцента си и да започнете да говорите стандартен английски език.

За да се възползвате от програмата „Аз мога повече” е нужно преди всичко да се запознаете с нейните условия, за да разберете дали отговаряте на тях. Ако всичко е наред, просто подайте заявление за участие в онлайн курс по английски език към избран от вас доставчик на обучение.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Препоръчани статии

Бъди свързан

1,829Феноветекато
67последователиследвам
116абонатиабонирам
- Присъедини се -

Последни статии