25.1 C
Бургас
петък, юли 12, 2024

Изповедта на един анонимен: Имаме нужда от промяна и смятаме, че времето настъпи!

– В твоя случай не би било уместно да се представяш. Затова разкажи на нашите читатели какво значи за теб да си анонимен и какво ти хареса в идеологията?
– Какво значи да си Анонимен? Ами нищо, което да ме прави по-различен от вас или който и да било друг човек, борещ се срещу системата на съвремието. За мен специално, всичко започна с АСТА. Попаднах случайно на един линк, който разясняваше опасностите, грозящи от евентуалното приемане на този закон. Стана ми интересно и започнах да се ровя за подробности, а паралелно с това навлизах и в материята на Анонимните. Иначе съм стар любител на конспиративните теории, анти-политически настроен, човек вълнуващ се от справедливостта и равноправието, твърдо против войните по целия свят и ред други неща, които съвпадат с тяхната идеология.

-Каква е според теб ролята на тази организация в нашето общество?
– Не смятам, че сме организация! Нямаме лидери, нямаме съветници, просто сме обединени в една ЧИСТА ИДЕЯ. Кои са Анонимните? Сервитьорът в близкото кафене, продавачът в отсрещния магазин, жената до вас на спирката, шофьорът на таксито, комшията… Ние сме на всякъде… Ние сме легион…. А ако трябва да говорим за роля, смятам че тя ще е голяма, но това само времето ще покаже.

– Има ли връзка между Анонимните и движението „Окупирай”? Каква е тя?
– Има! Има и то голяма. Борбата за рЕВОЛЮЦИЯ (както обичаме да се изразяваме) се води от тризъбец – Анонимъс, Окупирай и УикиЛийкс (на Джулиан Асандж). Връзката е простичка – борбата за благото на човечеството, край на корпоративния монопол, сваляне на корумпираните правителства. Обединени, смятам ще постигнем резултати, макар и да знам, че това няма да стане днес или утре… Борбата ще е трудна, но не и невъзможна.

– Много хора смятат, че Анонимните са просто хакери, на които им е доскучало. Други пък смятат, че завиждате на богатите и търсите облага без труд. Какъв е твоят отговор на тези изказвания?
– Смятам тези твърдения за абсурдни, но от друга страна нормални, с оглед на днешното деградирало общество. Каква облага биха имали Анонимните? Самият факт, че заставаме зад маска показва едно – не търсим слава. Свалянето на сайтове на правителствени организации би ли донесло облага? Може би… Да сте чули Анонимните да са обрали банка? Не! Няма и да чуете. Имаме си нашите методи, може би малко крайни, но далеч по-приемливи от тези на враговете ни!

– Във видео-посланията на Анонимните се говори за операции с определена цел. Каква е крайната цел? Какво се очаква да бъде постигнато?
– Операциите са много и различни, едни са удари по корпорации и правителства, други са с ясно изразена цел – подбуда на обществото към мобилизация. Всяко видео от Анонимните печели всекидневно нови съмишленици и последователи. Крайната цел е една – НИКОЙ НЕ ПЕЧЕЛИ, ДОКАТО НЕ СПЕЧЕЛЯТ ВСИЧКИ !

– През последните месеци от недоволството на хората става ясно, че в повечето държави по света системата, каквато и да е тя, не работи. Според теб какъв е основният проблем? Какво е решението?
– Да, недоволството нараства, определено. Хората започват да се пробуждат. Системата… Системата работи, но в интерес на определени хора – бюрократи, чиновници, банкери и всички останали от пасмината алчни и безскрупулни типове на Уол Стрийт. Една машина наречена КАПИТАЛИЗЪМ, която обаче започна да скърца. Вярвам, за никого не е тайна, че финансовата криза е умишлено предизвикана от същите тези хора. Решението – ДЕМОКРАЦИЯ, но не демокрацията на Буш или Обама, а Пряка Демокрация!

– В интернет пространството все повече се говори за нея. Какво представлява тя?
– При Пряката Демокрация основните решения се взимат и прилагат от гражданите, осъществява се власт на народа според правилото на мнозинството, чрез референдуми. На пръв поглед изглежда невъзможно за страна като България, но ако хората бъдат малко по активни, вместо само стоят и се оплакват колко са зле, е повече от постижимо!

– По света Анонимните могат да се похвалят с голям брой последователи. Какво е положението в България?
– В България Анонимните тепърва набират инерция и смея да твърдя, че броят ни се увеличава всекидневно. Има група от около 30-40 човека от различни градове, които се занимават много активно. А хората споделящи идеите ни са стотици, те са като проводник на посланията ни.

– В социалната мрежа има информация за ежемесечни протести. Каква е тяхната цел, какви са исканията? Кога е следващата проява?
– Предстоят много големи събития, в които влагаме много от нашата енергия. Светът се готви за най-масовите протести в историята. Милиони се очаква да излязат по улиците на големите градове в подкрепа на каузите на Anonymous, Occupy Wall Street, WikiLeaks. Гърци, немци, американци, българи, австралийци, японци, руснаци… Главната цел на усилията е да се покаже на останалите колко много са добрите хора по света. Имаме нужда от промяна и смятаме, че времето настъпи!

-Какво трябва да направи един българин, който иска да подкрепи вашата идея?
– Да бъде посланието! Светът ще се промени, ако променим себе си! Очаквайте ни….

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Препоръчани статии

Бъди свързан

1,829Феноветекато
67последователиследвам
116абонатиабонирам
- Присъедини се -

Последни статии