24.9 C
Бургас
петък, май 24, 2024

Гид за градска култура бележи легендарните места в Буграс

Ако познавате онзи Бургас, в който, тръгвайки по главната улица след края на работния ден, представата за времето изчезва, то вероятно за вас мисълта за този град е неизменният ден без край, безвремие и изкуството да се живее бавно… Като в песента на „Тангра“ от черно-белия филм „Момчето си отива“ – за мнозина навярно скучен, в който друго, освен да се влюбиш, просто няма какво да се случи.

12498511_10207257666292314_982585884_n[1]            Именно това е градът, за който казват, че „само в Бургас има такъв дух“. Ако някой иска да се присъедини към него, то вероятно днес би му бил нужен гид – един „пътеводител“ в духа на Бургас, който да му начертае бохемска карта месец за месец.

            Разбира се, където има вакуум, много скоро той бива запълнен от подходящата му форма. Ето я и нея – 2016-та година започва с градския гид „Акцент Бургас“. Двуезично издание, на български и руски език, ежемесечното списание предлага не точно информация, а истории за интересния, артистичния и бохемския начин на живот в Бургас. Изкуство, спорт, история (дори легенди) на града, пътеводител на местното гурме и уютните кафенета, нощният и клубният живот – събрано в малка безплатна книжка, която ще намирате на масичката в заведението, бара или галерията. Ако сте останали с впечатление, че това е поредният комерсиален каталог с рекламни текстове, ще бъдете приятно разочаровани – по-скоро на страниците му ще четете за тукашните легендарни персони, за символните сгради, за митичните места, изграждащи специфичния местен дух и градски истории.

            Надеждата на екипа на „Акцент Бургас“ е само да успее да открие пред читателите си именно този дух на града.

            „Акцент Бургас“ е един проект на съществуващото вече осем години българско рускоезично списание „Болгарский дом“, което се издава едновременно в България и Русия. Новият бургаски гид е ежемесечно безплатно издание за градска култура.

            Надяваме се да се срещнем и поздравим в града!

 

 

                                                                                                Екипът на „Акцент Бургас“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Препоръчани статии

Бъди свързан

1,829Феноветекато
67последователиследвам
116абонатиабонирам
- Присъедини се -

Последни статии