11 C
Бургас
събота, април 20, 2024

Днес е… 28 Март

Болшой театър

Честит рожден ден! Happy birthday! Bon anniversaire! На днешната дата са празнували рождения си ден Максим Горки и Димчо Дебелянов. А днес свещите ще духат Лейди Гага (ама като я знаем може да предпочете звездна ракета, фойерверк или средновековна факла) и актьорът Винс Вон, който може би помните от „Ловци на шаферки“ и др.

 

Но, на 28 Март, рожден ден празнува и Болшой Театър. Това е най-големият театър за опера и балет в Русия. Братушките нещо нямат късмет със сградата на театъра, която е опожарявана няколко пъти, но напук на недвижимото имущество и до днес изнасят едни от най-пленителните представления навсякъде по света.

 

Освен това, днес в Чехия отбелязват Деня на учителя, а в ЮАР – на семейството. ВВдигане на тежести същото време, това е и денят, в който през 1891 г. се провежда първото световно първенство по вдигане на тежести в Лондон. Това е един от спортовете, в които и ние сме дали нещо на света. Макар че и извън залата сме си шампиони по вдигане на тежести – хапка, пивка и всички социални и политически проблеми на света.

 

Празнувайте, което си решите, и успешен ден!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Препоръчани статии

Бъди свързан

1,829Феноветекато
67последователиследвам
116абонатиабонирам
- Присъедини се -

Последни статии