14.3 C
Бургас
неделя, май 19, 2024

ГАВРА С КУЧЕТА: Живеят в клетки пълни със сняг

Влошената зимна обстановка и безхаберието на работниците в приюта в село Каменар шашнаха любителите на животните. Макар и забранено с РЕШЕНИЕ № 12637 от 25 ноември 2015 г. по административно дело № 8986 от 2015 г., което забранява приютите от открит тип и ги определя като незаконни, животните студуват и живеят в клетки препълнени със сняг. Потребители в социалните мрежи съветват да бъдат пуснати на свобода животните, защото така ще имат по-голям шанс да оцелеят.

„Голям проблем е, че има само няколко човека от две организации, които наистина се интересуват от условията в които се отглеждат кучетата, а във Варна регистрираните такива са повече от 20… Другите къде са??? И само те си правят труда да следят положението в Каменар и да подават сигнали! Когато няма масовост, няма и проблем! Само с коментари тук не помагаме нито на животните, нито на хората, които се мъчат да променят нещо…“, допълват от „Animal Hope Varna“.

Обещанието на заместник-кметът Тодор Илиев пред „Господари на ефира“, че ще вземе мерки – ефект няма никакъв. На всичкото отгоре това не е първа подобна зима за животните там.

От официалният профил на ANIMAL HOPE VARNA писаха: Всеки от вас има достъп до там! Който има възможност нека отиде и да нахрани колкото животни е възможно! Голям проблем е, че има само няколко човека от две организации, които наистина се интересуват от условията в които се отглеждат кучетата, а във Варна регистрираните такива са повече от 20…. Другите къде са???И само те си правят труда да следят положението в Каменар и да подават сигнали! Когато няма масовост, няма и проблем! Само с коментари тук не помагаме нито на животните, нито на хората, които се мъчат да променят нещо…

Снимки: ANIMAL HOPE VARNA

1 коментар

  1. Няма ли някой да се намери да ги пусне.Това е жив концлагер.Горките те.Пуснете ги хора организирайте се направете едно добро.Навън някой може да оцелее.Така ще е по -добре и за животните.Нали сме християни.Това, което се прави е много християнско.Това,което се вижда е малък ужас.Пак мълчание на институциите.Защо -не.Така им е по-удобно.До кога бе хора??????????НЯМАМЕ ЛИ ОЧИ И ДУШИ?????????Изглежда -не.НАНОВО ДА СЕ ОПИТАТ ДА ПОМОГНАТ МЕДИИТЕ. ТОВА Е ЖИВО ИЗВРАЩЕНИЕ.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Препоръчани статии

Бъди свързан

1,829Феноветекато
67последователиследвам
116абонатиабонирам
- Присъедини се -

Последни статии