14.3 C
Бургас
неделя, май 19, 2024

Да разбием леда!

Приятелство„Да започна ли пръв разговора? Ама за какво ще си говорим? По-добре да си мълча и да гледам разсеяно… така никой няма да забележи, че не знам какво да кажа…” –  монологът на 80% от хората, попаднали на ново място с нови хора.

Но ако всички мислят така, вероятността някога непознатите да се превърнат в познати или дори приятели, значително намалява. За това нека погледнем на нещата от нов ъгъл и да видим какво можем да променим, за да не се страхуваме от неловките паузи при нови запознанства.

           

          1. Не сте сами!

Щом на вас ви е неловко, вероятността и хората около вас да се чувстват по същия начин е огромна. Това помага ли ви? Определено! Може да ви се стори много по-лесно да се опитате да предразположите останалите да говорят, от колкото сами да започнете да разказвате нещо и да обърнете всички погледи към вас.

 

          2. Интересувайте се от хората

Опитайте се да ги опознаете. Спомнете си колко по-лесни стават взаимоотношенията щом счупите леда и не се страхувайте да ускорите това пропукване. Кой е най-лесният начин? Задавайте въпроси! Не прекалявайте, но покажете, че искате да знаете повече за другите. Хората обичат да говорят за себе си.

 

           3. Бъдете отворени към новото

Не съдете прибързано и се старайте да намирате нещо положително във всеки. Може да е полезно дори да се съсредоточите само върху хубавото, поне в началото. Така новите ви познати няма да изглеждат толкова страшни.

 

Усмихни се           4. Бъдете себе си

Звучи повече от клиширано, но е самата истина. Ако се опитвате да  се представите за някой, който не сте, това до никъде няма да доведе. Колко дълго можете да играете играта и да поддържате образа? А няма ли да сте изключително изморени след всяка среща? Не си струва усилията.

 

           5. Не търсете оправдания

Всяко начало е трудно, гласи една немска поговорка. Оправдания от сорта на „Ама те/той/тя не ме харесва/т“, са просто оправдания. Поне в началото. От вас зависи дали ще се превърнат в истина.

 

А хубавото на трудните начала е, че имат край. След като веднъж свършат и дойде същинската част, обикновено всичко става много по-приятно. Усмихвайте се широко още от началото и се наслаждавайте на всеки миг.

Защото той никога няма да се върне. 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Препоръчани статии

Бъди свързан

1,829Феноветекато
67последователиследвам
116абонатиабонирам
- Присъедини се -

Последни статии