25.1 C
Бургас
събота, юли 13, 2024

Елза Парини: „Приемат ни, но още не ни разбират!“

Отричана и обичана. Каква всъщност е Елза Парини? Нейната особа винаги е била леко забулена в мистерия, въпреки че тя определено прави впечатление на отворен и позитивен човек. Опитахме да надникнем зад кулисите и да намерим отговорите на въпроси, засягащи както травеститския живот в България, музикалния шоу-бизнес, гей-прайдовете, така и обикновените човешки драми, като това да намериш сили в себе си, за да живееш живота си открито и гордо.

 

– Елза, ти си една от най-известните травестит-персони в българския хайлайф и със сигурност си доста заета дама. Разкажи ни с какво точно се занимаваш в момента и прилича ли си един твой ден с друг?

– Занимавам се с журналистика основно. Макар и да не съм дипломиран журналист, пиша за няколко големи сайта – Варнаутре.бг, СофияУтре.бг и др. 

елза

Освен това се занимавам с реклама, медия планиране, организиране на най-различни събития, партита, промоции и т.н. Все още правя и шоупрограми в заведенията, които ме поканят. Дните ми са различни в зависимост от ангажиментите и мястото, на което се намирам. Често пътувам.

– Лесно ли е за един мъж да се трансформира в жена?

– Ами не е много лесно, има си определена специфика цялата работа. Много гей момченца си мислят, че слагайки перуката, роклята и токчетата на някоя приятелка, вече са травестити, но за това трябва много повече, трябва да овладееш маниерите, държанието, начина на изразяване, трябва да познаваш женската психология.

– Според теб промени ли се нагласата на българите към различните и нестандартните личности?

– Често задаван въпрос. Истината е, че българинът като цяло приема гейовете и транссексуалните, както и лесбийките, но не ги разбира. Българинът е доста любопитен и постоянно разпитва за всичко, което го вълнува и не му е ясно. През комунизма и после от църквата се насажда омраза към нас. Медиите също не се стремят да покажат положителната страна на ЛГБТ общността. Повечето материали са негативни.

– Имала ли си сблъсък с т.нар. скинари, хомофоби и т.н.?

– Ами със скинари не, но ме е ухажвал скинар, което ми се стори много странно. Дори ми се обясни в любов. Много исках да го разпитам за отношението му към гейовете и дали е нападал такива, но реших да не говоря на тази тема. Хомофоби сигурно съм срещала, но просто не съм им обърнала внимание. Аз съм позитивен човек и рядко се задълбочавам в нещо, което може да ме разстрои и да ме изкара от релси.

– В България от няколко години вече се провежда гей парад. Как ти изрази подкрепата си към нашенската гей-общност?

– Участвала съм няколко пъти в прайдовете. Беше много хубаво и забавно. Старая се да подкрепя ЛГБТ обществото, като с всички свои изяви се стремя да създам положително отношение към нас.

– Мислиш ли, че може да има приятелство между травестит и хетеросексуален мъж? А между травестит и хомосексуален?

– Между всички добри хора може да има приятелство. Аз имам много приятели и от едните, и от другите.елза

– Ти беше голяма поддръжничка на Софи Маринова по време на музикалния конкурс „Евровизия“. Разочарова ли те фактът, че тя отпадна и допадна ли ти победителката Лорийн с нейната песен „Еуфория“?

– Всеки български неуспех ме разочарова, но на Софи наистина залагах много надежди. За пореден път се убеждавам, че в „Евровизия“ се гласува на геополитическа основа. Бившите руски републики и скандинавците се подкрепят много, а балканските държави – не. Това не достигна на Софи.

– Какво ти е мнението за поп-фолка и имаш ли близки приятели сред певиците?

– Относно музиката съм ОК. Дразни ме ценностната система, пропагандирана от тази култура. Поп-фолк индустрията превръща младите момичета в проститутки, показвайки им, че с тялото си могат да получат лукс и разкош. Истината е, че това важи за много малък брой момичета. Останалите свършват на магистралите в Германия… Имам приятелки, да. Някои от певиците са много свестни момичета, други пропаднаха, а трети се самозабравиха. Тази индустрия не прощава.

– Какво ще посъветваш младите хора, които се страхуват да признаят какви са всъщност?

– Да поговорят с психолог, той ще им помогне да превъзмогнат страховете си.елза

– Пожелай нещо на нашите читатели!

– Да бъдат добри, да не завиждат на успеха и материалните постижения на другите, да си помагат един на друг, да се обичат и да мислят позитивно!

Интервю: Александър Манчев-Лорц

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Препоръчани статии

Бъди свързан

1,829Феноветекато
67последователиследвам
116абонатиабонирам
- Присъедини се -

Последни статии