11 C
Бургас
събота, април 20, 2024

Ефективна ли е фирмената дератизация?

Дератизацията е съвкупност от мерки за унищожаване на плъхове и мишки в дома или работното място. Размножаването на гризачите е опасно, тъй като последните носят зарази и могат да причинят много щети на домакинствата и не само. Ухапването от плъх застрашава здравето на хората и поради тази причина се препоръчва навременното отстраняване на проблема.

pluxove1024x897В страната съществуват голям брой фирми предлагащи ДДД услуги – дезинфекция, дезинсекция и дератизация, като последната се занимава с изтребване на гризачи. Фирмите пръскат със специални отрови, които убиват мишките и плъховете в зародиш, а също предотвратяват бъдещата им поява на даден обект.

Няма значение, дали се помещавате в къща или апартамент, защото гризачите са навсякъде. Обикновено предпочитат мазета и стълбища, където са особено активни. Храната също привлича пълзящите гадини, така че изгонването им минава през отлична хигиена на всички ваши помещения.

Освен отровните препарати се прилагат различни видове захранки и капани за плъхове и мишки. Обикновено това са механични устройства, които се задвижват от пружини. Разбира се, химическите методи са по-ефикасни, защото капанът може да улови само един гризачи, а отровата води до масово унищожаване.

Съществува и метод за дератизация чрез ултразвук, който безпокои плъховете и те не смеят да влязат в стаите на вашия дом или офис. Тук обаче услугата е по-скъпа и не чак толкова разпространена, колкото пръскането с препарати сертифицирани от Министерство на здравеопазването.

Общо взето можем да обобщим, че фирмената дератизация, е най-добрия начин за борба с плъхове и мишки. Ако имате подобни неканени гости, потърсете услугите на Превента ДДД ЕООД за град София, за да получите качество на добра цена. Фирмата предлага 6 месеца гаранция на всичко, който я потърси за помощ.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Препоръчани статии

Бъди свързан

1,829Феноветекато
67последователиследвам
116абонатиабонирам
- Присъедини се -

Последни статии