17.6 C
Бургас
четвъртък, април 18, 2024

Днес е… 2 Март

кинг конг

Вече вързахме мартениците, нарадвахме им се, а от празничното настроение остана само петъчното усещане за предстоящия уикенд. Защо обаче да не намерим причина да празнуваме и когато няма официален повод?

 

Можем да се почерпим, например, с парче торта по случай 217-ия рожден ден на банкнотите от 1 и 2 английски лири (които, обаче, спират да се печатат през 1984, така че празникът им няма да е много актуален). Повод за черпене обаче имат, и то съвсем актуален, сп. Time. През 1923 година, на днешната дата, излиза първият му брой. Десет години по-късно е премиерата в Ню Йорк на един от най-популярните в историята филми – Кинг Конг.

 

У нас 2.03 е рожден ден на банката-институция – ДСК, която се сформира от няколко по-малки организации през 1951. Паралелно с трупането на българските спестявания, NBC започват да трупат архив от наградите Оскар, които за пръв път се излъчват по телевизията през 1953 година.

 

Именно на 2-ри Март независимост празнуват Тексас и… Мароко. 

Jon Bon Jovi

А в Бирма (дн. Мианмар) празнуват Деня на земеделеца. И докато там отбелязват празника на селското стопанство, свещи ще духат Бон Джови (52) и Джесика Бийл (32).

 

 

Поводи има навсякъде по света. Дори само мисълта за наближаващата пролет заслужава отбелязване с чаша ароматно кафе и парче кейк.

Успешен и усмихнат ден!

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Препоръчани статии

Бъди свързан

1,829Феноветекато
67последователиследвам
116абонатиабонирам
- Присъедини се -

Последни статии