20.1 C
Бургас
четвъртък, април 18, 2024

Днес е… 30 Март

АптечкаВсички, които пускат по една сълза, дори когато се порежат на парче хартия, ще се зарадват днес. На 30 Март е рождената дата на анестезията. На този ден за пръв път се провежда хирургическа интервенция с анестезия. Особено ще са доволни американските лекари, които днес имат професионален празник. В началото на XXI век, за символ на този ден е избран червеният карамфил. Но дали заради цвета на кръвта, или някакъв черен хумор обвързва нашенските „погребални“ китки с американските медици?Ван Гог - Слънчогледите

 

Като заговорихме за „китки“, в Барселона днес отбелязват деня на цветята. Какъв хубав празник. Направо да си представиш базари с цветя и аранжировки.

 

Което ни хвърля в по-слънчогледови размисли. На днешната дата е роден художникът Винсент Ван Гог. Интересното е, че през 1987 г; на същата дата, картината му – „Слънчогледите“ е продадена на частен колекционер за над 35 млн долара. Това ще да са едни много специални слънчогледи!

 

Освен Ван Гог, днес е роден и друг голям художник – Франциско Гоя, както и поетът Пол Верлен. А пак на 30 Март празнуват Ерик Клептън и Селин Дион. Определено звезден ден!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Препоръчани статии

Бъди свързан

1,829Феноветекато
67последователиследвам
116абонатиабонирам
- Присъедини се -

Последни статии