15 C
Бургас
неделя, май 9, 2021

Днес е… 15 Юли

И до най-голямото музикално събитие по Черноморието ни – Spirit of Burgas остават едва 18 дни. И докато тръпнем в очакване, нека убием някоя друга минута, ровейки се в архивите.

РембрандЕто, на днешната дата през 1997 г. е убит дизайнерът Джани Версаче. Андрю Кънан, основният заподозрян, застрелва италианеца пред дома му в Маями, но няколко дни по-късно взима собствения си живот, оставяйки след себе си поредната крими мистерия. Защо и какво точно се е случило не знаем и до днес. Версаче е известен с дългата си романтична връзка с Антонио д`Амико, с когото живее до смъртта си, както и с Модния Оскар, който получава през 1993 г. Такъв е животът му – смесица от клюки, семейна сага и много красота.

 

Друг човек на изкуството пък е роден на 15 Юли – Рембранд ван Рейн. Холандският художник е един от най-продуктивните художници на всички времена – над 600 картини и повече от 2000 скици. Най-забележителното в творчеството му е способността да разкрива в картините си повече от външните черти на човека. Рембранд улавя личната му атмосфера, духа му, настроението, всяка мисъл, която се стрелка в главата му. 

 

Рожденици още са немската моделка и актриса Даян Крюгер, както и Уличният крал Форест Уитакър.

 

КраваИ докато си посръбвате следобедното Лате, отделете минутка и се отблагодарете за млякото. Защото днес е Денят за благорадност към кравите. Ако Милка има дарбата да сближава, то всяка крава има способността да подслажда и овкусява деня ни. Освен това са много симпатични животни. И някои изследвания сочат, че близостта с крава носи успокоение и освобождава от стреса. Освен това е много вероятно да ти се дояде шоколад. Говорим от опит! Благодаря ти, кравичке! 

 

Ако се чудите с какво да се подсладите – бягайте за пакетче харибо. Но днес заменете мечетата с други бонбонки. 15 Юли е Денят на желирания червей. Вероятно този празник не трябва да носи послание, а по-скоро да ни напомня детската веселба да захапеш червейчето и да го дръпнеш, докато не стане понеее 2 метра.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Препоръчани статии

Бъди свързан

1,829Феноветекато
71последователиследвам
116абонатиабонирам
- Присъедини се -

Последни статии