31.5 C
Бургас
неделя, юли 21, 2024

Днес е… 26 Май

Не е честно спрямо съботата да се дават толкова допълнителни почивни дни. Губи се част от блаженството на уикенда. Хелена Бонъм КартърЗа сметка на това, ние сме ви приготвили няколко повода за празник, дори след като заглъхна и последният химн от 24 Май. Можете, например, да отбележите годишнината от началото на строежа на завода Фолксваген. Първата копка или първият градежен камък е поставен от Адолф Хитлер през 1938 г.

 

Ако пък не харесвате тази марка (макар напоследък моделите й да са особено елегантни и скъпарски), пожете да се почерпите с парче торта заради рождениците днес. Празнува Нешка Робева – строгата треньорка и Златно момиче на България. Що се отнася до „запада“, днес рожден ден има актрисата Хелена Бонам Картър. Тя е обещала да ви почерпи с последния филм на мъжа си Тим Бъртън, в който, естествено, взима участие и самата тя, както и Джони Деп. Така че – пуканките в ръка и марш към киносалоните. „Тъмни сенки“ ви очакват там! А на Хелена – поздравления и от нас за великите й превъплащения.

 

Интересно е да научим и още един факт. Държавата Афганистан е създадена именно на днешната дата през 1879 г. Русия и Великобритания обявяват сформирането на страната, като й дават име „Земя на афганите“. Грузия също е „учредена“ на този ден, но едва след като СССР се разпада.Европейски съюз

 

Днес е и денят на звездичките. Да обясним? Ок!! На 26 Май 1986 г. се приема европейското знаме, символизиращо равенството и значението на всяка една страна, както жълтите звезди, пръснати върху синия флаг. По правило, флагът се рисува по строги мерки и формули за изчисляване позицията на всяка звезда. Не изглеждаше толкова Сложно, колкото е, а?

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Препоръчани статии

Бъди свързан

1,829Феноветекато
67последователиследвам
116абонатиабонирам
- Присъедини се -

Последни статии