24.3 C
Бургас
четвъртък, юни 13, 2024

Днес е… 23 февруари

Математици, дръжте се! Дойде и вашият ден да се напиете:) През 1826 Николай Лобачевски открива неевклидовата геометрия. И досега 90% от населението на планетата се чуди за какво му е било и нямал ли е мишка да си играе. Ако математиката не е вашата страст, а колите и силните скорости владеят вашия живот, вие имате повод за празник. През 1893 година Рудолф Дизел получава германски патент за създадения от него двигател (наречен на неговото име дизелов). Не забравяйте да почерпите колата догоре!

На този ден през 1905 г. в Чикаго адвокатът Пол Харис и трима други бизнесмени се срещат на обяд, за да създадат първия „Ротари“ клуб. Години по късно става модерно да си ротарианец и куцо, кьораво, сакато се напива веднъж седмично с благородна цел. Хем душата пълна, хем съвестта чиста!

ВАЖНО: Днес в Русия е национален празник на мъжа. Празникът се празнува за първи път през 1918 г. С цел подобряване на българо-руската дружба, нека всеки читател вземе по една Путинка (водка) и отбележи случая. Нека не бъдем равнодушни!

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Препоръчани статии

Бъди свързан

1,829Феноветекато
67последователиследвам
116абонатиабонирам
- Присъедини се -

Последни статии