24.3 C
Бургас
четвъртък, юни 13, 2024

Дами, изгорете сутиените си НЕЗАБАВНО: Това, което учените откриха, е невероятно!

Досега бяхме сигурни, че целта на сутиени е да държи гърдите на място, какъвто е особено случаят при жени с по-пищни дадености.

Според 15-годишното проучване на Жан-Денис Рульон, професор в университета на Безансон и изследовател на спортната наука, носенето на сутиен от ранна възраст не е имало ефект върху подкрепата на гърдите, намаляване на болките в бюста и гърба, както и преждевременното увисване.

В изследването са взели участие 330 жени на възраст между 18-35 години. Проучването показва също, че от медицинска, физиологична и анатомична гледна точка,  гърдите не печелят нищо от липсата на гравитация.

Напротив, изследователският екип смята, че развитието на гръдната тъкан се спира, когато жените носят сутиен, а противното би било тонизиращо за бюста.

В действителност, зърната на жените, които са спрели носенето на сутиени по време на проучването, са се повдигнали със средно 7 милиметра, в сравнение с жените, които редовно са носели сутиен.

Освен това, екипът смята, че сутиените са лоши за циркулацията на кръв и намаляват общия тонус на гърдите. Д-р Стафорд Бруман, уважаван хирург от Ню Йорк и един от най-добрите козметични лекари, вярва, че младите жени трябва да бъдат насърчавани да не носят сутиен, тъй като така ще се увеличи производството на колаген и еластичността на гърдите.

Затова, дами, не чакайте повече, изгорете сутиените си веднага, за да се подобри здравето на вашите гърди!

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Препоръчани статии

Бъди свързан

1,829Феноветекато
67последователиследвам
116абонатиабонирам
- Присъедини се -

Последни статии