24.9 C
Бургас
петък, май 24, 2024

Днес е… 26 Юни

КученцеДнес светът отбелязва Международния ден за борба с наркотиците и наркоманиите. И понеже ние сме свежа, Сложна медия, се присъединяваме към призива – изоставете отровите! Ако търсите нещо, към което да се пристрастите, което да ви носи адреналин, понякога да ви разнежва, друг път да ви разсмива, ако имате нужда от нещо, към което да се привържете и да търсите всеки ден – за това си има Сложно.ком. И шоколадов пудинг с аранжировка от сметана. Да, трябва да отбележим, че в САЩ са посветили днешната дата – 26 Юни именно на този изкусителен десерт. Както се казваше в една реклама: „У дома е там, където има пудинг!“

 

Като сме на вълна Западна Америка, днес там празнуват и Деня на грозното куче. Не сме сигурни какво точно е посланието на празника, но със сигурност е част от месеца на приюта, който тече в момента. Организациите за защита на животните са посветили Юни на различни инициативи, които целят по-справедливо отношение към животинките и ни приканват да си осиновим, като така ще спасим от приспиване, любимец от приют. Друг е въпросът, че съвсем не ми харесва „заглавието“ на деня. Някои природозащитници ще подкрепят твърдението, че грозни кутрета няма. А другите могат да ни залеят със снимки на най-некрасивите палета, които могат да намерят.

 

Сайънс МюзиъмНа тази дата изнася концерт пред публика и Кралят – Елвис Пресли, при това за последен път. През 1977 г. той е покосен от всевъзможни медицински диагнози, а на всичкото отгоре излиза книга, написана от бивши негови бодигардове. Знаете недоволните, уволнени служители… не винаги използват най-красивите думи. В тези страници те описват проблемите му с наркотиците и всичко онова, което се случва след края на шоуто. Последната си изява Елвис прави в Индианаполис на 26 Юни 1977 г., малко повече от месец преди да умре. 

 

Отвъд океана пък, във Великобритания се открива един от най-обичаните музеи – Лондонският Science museum през 1909 г. Кралица Виктория планува в строящата се сграда да се помещава огромна експозиция, включваща произведения на изкуството, изобретения от Патентното бюро и различните символи на техническия напредък. С времето обаче двата клона се разделят и Виктория&Албърт мюзиъм (който по онова време се нарча Музей на изкуството) се намества в новата сграда, а на отсрещния тротоар се нанася експозицията на Сайънс Мюзиъм. Днес можете да видите всевъзможни плаващи, хвъркащи, компютърни или други изобретения, някои от които могат направо да ви изумят.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Препоръчани статии

Бъди свързан

1,829Феноветекато
67последователиследвам
116абонатиабонирам
- Присъедини се -

Последни статии