22.1 C
Бургас
четвъртък, септември 28, 2023

Честотата на чистотата

Изглежда чистотата е чисто субективна. На някои хора им харесва да е чисто, на други им е безразлично, а трети просто са трудно различими от едни сладки малко-големи розови същества, чиято природна дарба е да произнасят звук, сладко наподобяващ „грух-грух” и да осират всичко около тях, или по-точно казано да му придават такъв вид, какъвто им се нрави.

чистоЕстествено е, че след като си плащаме данъците, или след като се правим, че го правим, да очакваме да ни е чисто и ако не е – да обвиним държавата. Ще ви кажа нещо интересно, което научих аз от тази държава и което ме прави интересен индивид в една друга държава – Ако не си изчистиш сам, няма кой да ти изчисти. Ако е мръсно, защо обвиняваш някой друг, освен себе си? И аз да работех чистач на улиците за 300-400 лв, вероятно и аз нямаше да се напъвам много. Виж ако ми даваха 2-3000 лв. Не е ли такава логиката? Особено като мнозинството популация не цени труда ми.

И когато една медийна пумийна яма реши да подеме инициатива за почистването на България, за един единствен ден, всички скачат. Или поне всички, които знаят какво всъщност е БиТиВи. Другите просто ги мързи. Омраза и неверие царуват из социалните мрежи, та чак хората като видят нечие лого и отказват да повярват в красотата на една идея. Какво лошо има да излезем и да почистим каквото можем за един ден? Какво ще ви стане? Ще ви се махнат циреите на екскрементатора и ще ви се прецака прокрастинирането?

чистоАз, разбира се, ако бях в България, бих излязъл с кеф да изчистя. Колкото времето и волята ми позволят, разбира се. Най-малкото защото ще е забавно и ПОЛЕЗНО. Или тази последната дума вече изгуби смисъла си някъде по пътя? Вече знаем само кое е вредно. А не е ли това начин да дадем добър пример на всички хора, които се смятат за по-висши същества и отказват да се занимават с ПР-а на БиТиВи? Същите тези хора вероятно гласуваха за ГЕРБ на предните избори. Както и на по-предните. Или не гласуват, защото няма за кого. Глупаци.

Ако преди 3-4 години някой ми беше предложил, чисто доброволчески, да изляза навън за един ден и да почистя небрежността, която съм оставял през годините, сигурно щях да му тегля една майна. Тогава не мислех как мога да съм полезен на околността, а само как да не се прецакам. По български или по байганьовски – има разлика. Едното се променя, уж, а другото – не.

А най-лошото е, че хора с интелект и възможности, от толкова злоба или разочарование, не знам как да го нарека, се затриват и затриват всичко, което успеят покрай себе си – несъзнателно.

После не се чудете защо всичко е такова, каквото е. И не обвинявайте някой друг, освен себе си, защото оправдания бол, но истинският човек не се стреми да се оправдае пред другите, а да бъде оправдан в своите очи.

At the end of the day it’s all about what YOU did.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Препоръчани статии

Бъди свързан

1,829Феноветекато
67последователиследвам
116абонатиабонирам
- Присъедини се -

Последни статии