31.5 C
Бургас
неделя, юли 21, 2024

Днес е… 17 Април

Дебелите класически книги изобилстват от сюжети, „откраднати“ от историята. Разкази за смели мъже с идеи, цели, мечти. Днес ще отбележим няколко събития, които са се запечатали у нас с последвалите ги резултати.

 

Метро Голдуин Майер

На 17 Април 1607 г. Ришельо е ръкоположен за епископ на възрастта от едва 21 г. А малко са французите, които присъстват в толкова учебници по история и класическа литература. Малко повече от век по-рано, през 1492 г. Христофор Колумб получава одобрението, а и парите, от испанската монархия, за да се отправи на пътешествие на запад. Целта му – да открие нов път към подправките и коприната – Индия.

 

Отново на тази дата, в началото на 20-ти век, три компании се сливат и образуват Metro-Goldwyn-Mayer. Да бе, фирмата с ревящото лъвче в началото, която държи правата над повечето филмови шедьоври. Десетина години по-късно на сцената се появява един от най-известните патоци в света – Дафи Дък. През 1937 г. Warner Bros. го включват за първи път в свой филм.

 

Ролинг Стоунс

Днес рождени дни под прожекторите не липсват. На 17 Април празнува групата Ролинг Стоунс, издала първия си албум на тази дата, както и актрисата Дженифър Гарнър, Виктория Бекъм и нашата си ТВ Водеща – Ани Цолова.

 

И като заключение, ако не знаехте, днес е професионалният празник на „дипломираните експерт-счетоводители“ в България. Честитка на тях!

Успешен първи работен ден след хубавите празници.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Препоръчани статии

Бъди свързан

1,829Феноветекато
67последователиследвам
116абонатиабонирам
- Присъедини се -

Последни статии