13.8 C
Бургас
вторник, април 30, 2024

Аз съм БЪЛГАРИЯ, аз НЕ съм ПАРИЖ!

118 души са жертви на поредния атентат в света. Това е ужасно – през 21 век все още страдаме от това при нас да съществува различен от нас човек. Различен спрямо религията си, спрямо сексуалната си ориентация, спрямо възрастта си или друго. Но фактът си е факт.

Този петък 13-ти беше белязан със смъртта на 8 терориста и 118 мирни граждани. Вероятно са повече, но засега толкова показва статистиката. И български гражданин е включен в цялата кървава картина. Не споря за размера на трагедията или за мащаба на събитието. Нямам идея кой е извършителят, поръчителят или водачът. Но това, което ме подразни, беше кампанията на Фейсбук с френския трибагреник.

Седнах на компютъра и с голямо учудване установих, че целият фейсбук е синьо-бяло-червен. Всички крещяха онлайн Pray for Paris!… докато седяха на удобното си кресло и пиеха чаша топъл чай или уиски с две бучки лед. Някакси ми стана едно такова лицемерно.

Чудех се, дали на моите приятели им пука за терористичния акт на 2500 километра от тях… или просто следваха новия тренд с оцветяването на снимките. Готино е да си част от група, та дори и да ви обединява сходната профилна снимка.

Сещам се, веднъж целият фейсбук си смени снимката с любим приказен или анимационен герой. Беше много готино… и аз се включих. Беше забавно! Сега отново ми изглежда така. Хайде всички да си сложим знамето на Франция! Чудя се, ако помоля приятелите ми или хората из разни фейсбук групи със сменени снимки, да ми разкажат за атентата в Париж, доколко реално са запознати. Или може би фейсбук като ти предложи нова забавна опция с профилната снимка и хоп… всички на клона.

Не съм безразличен за случилото се в Париж, но не мисля, че ако си оцветя профила в синьо, бяло и червено, на семействата, които са загубили близък човек, това ще им помогне или ще ги развесели. Някакси ми е безсмислен целият шарен онлайн парад.

И малко ме е яд, че нито един французин не си смени снимката във фейсбук, туитър, инстаграм или май спейс, когато ние в България имахме проблем. Всички викаха АЗ СЪМ ШАРЛИ, но никой не каза аз съм Катуница, аз съм Мизия, аз съм Аспарухово, аз съм Индиго или поне Аз съм България!

Е, аз ще кажа, съжалявам за смъртта на хората, пострадали този петък в Париж, ужасен акт на насилие е това, което видях по новините и в интернет, но няма да си сменя снимката във фейсбук, защото няма да развесели или успокои французите. Ако ще я сменям с флаг, това ще бъде само българският трикольор… защото Аз съм България, а не Париж!

 

И нека последваме този актуален тренд!

o_new-3d-pray-for-paris-versace-fashion-t-shirt-tee-71d1

Готина тениска с която няма да останете незабелязан! Фешън парцала се предлага срещу 33 лева и е китайска реплика по модел на Версаче. За повече инфо тук!

gamov-ne-uvaji-aftar-partito-na-vip-bradar-preslava-go-otriaza-iskam-da-sme-samo-priiateli-snimki-5[1]

Плаза денс център се включи към молбите за Париж. Да ударим по кючек по повод трагедията на стотици семейства. Идейно!

Очаквайте още…тема в развитие…

19 КОМЕНТАРИ

  1. Вие сте лицемер господине! Като сте Мизия, Катуница, Варна, Бургас, какво направихте Вие тогава? Я стига с тези високопарни слова и се замислете, че тази кампания освен, че показва съпричастност към трагедията на един народ, показва и протеста на света срещу поголовното избиване на невинни в името на една криворазбрана религия. И спрете да спекулирате и да сравнявате несравними неща. И в заключение, Вие господине сте България, а аз съм Света.

    • Ивет, мърло долна. Ти си толко долна, че ме е гнус че ми пишеш на родния език. Света била. Долна сперма с френско име. На мене не ми пука за света, на мене ми ПУКА ЗА БЪЛГАРИЯ. Защото съм българин. А като виждам, такива хора като тебе, че са българи и ме срам. На тебе трябва езика да ти го откъснат.. мръсна толерантна курва.. Плюе България, гражданка на света била.. преди 26 години щяха да те застрелят публично…

      • Ти си луд.. с право си се писал анонимен, ако те намерят няма да ти стигне родният език да си защитиш мнението. Но такива като теб едва ли ще използват разум за тази цел и без това.

    • Ивет, подкрепям мнението ти. Както, предполагам, че го подкрепя всеки човек, който използва мозъка си за нещо повече от това да пази равновесие.
      „Аз съм България“ също и това не ми пречи да „Je Suis Parisien“.
      Не бъдете тесногръди!

  2. Представям ви България! Тук едните правят нещо – другите плюят по тези които правят нещо, третите плюят по тези дето плюят… и всичко прераства в един спор и една омраза дори…

  3. А ти който казваш „АЗ СЪМ БЪЛГАРИЯ“ ако стане някоя война тези които се правите на големи националисти и патриоти – ВИЕ ПЪРВИ ЩЕ БЯГАТЕ. Защото само на приказки сте големи!

  4. Ивет, ако помагате чрез вашата снимка, правете го! Слагайте направо две профилни… Аз също съм на мнение, че и да я сменя и да не я сменя нито войната ще спра, нито ще помогна някак на французите… а от такава съпричастност по-добре се пази. Ако мислиш, че като видиш инвалид и си съпричастен и му кажеш горкият, че му помагаш, лъжиш се! По-добре му отвори вратата или му помогни физически, вместо да бъдеш съпричастна по този ням и кух начин.

    Но, ако ти помага да си чистиш съзнанието и да си казваш, е аз не съм безразлична, помогнах с колкото можах, та дори и фейса да съм си нашарила със знамена..прави го.

  5. Французите вече са носили български знаменца на реверите си,авторе… По време на кризата с осъдените на смърт български медици в Триполи,нямаше социални мрежи с профилни снимки,затова го носеха седмици на реверите си,докато Сесилия Саркози преговаряше с Кадафи…Не беше тренд, а знак на солидарност срещу несправедлива присъда…А по време на наводненията и аз не си сложих бг флаг на профилната снимка,изпращахме пари в набирателни сметки.

  6. Пълни глупости!!!
    Как можете да сравнявате Париж с Катуница, Добрич или Мизия?!?!?
    Естествено е събитията в този космополитен град да получат ного повече отзиви и съпричастност.
    За съжаление много малко хора знаят и се интересуват за нашата мила Родина. И за това сме се погрижили самите ние във времето!
    Ако бяхме поне малко толерантни, колкото другите народи, нямаше да сме толкова жалки.
    Забравяте! Забравяте колко наши сънародници има там! И това са потенциални жертви.
    В петък моят мъж беше там! И по това време телефонът му нямаше връзка! Със сигурност не бях само аз в това положение! Не пишете глупости и не се правете на остроумни и засегнати националисти!
    Много станахте активистите във Фейсбук, които май търсите само евтина популярност.

  7. Bravo Liubo…i az si smenix trikolora,na bqlo zeleno i 4erveno i sam gord…iskam samo da popitam anonimnia Petko i Ivet -kato beshe atentata v Burgas- na letishte Sarafovo-koi od francuzite si beshe smenil trikolora na bqlo zeleno i 4erveno?az imam otgovor,a vie?

  8. Изненада за всички които хейтват темата…. аз няма да съм един от вас! Някой лятото да е чул че по южното черноморие се издирваха двама терористи, да е чул че празника на Несебър можеше да се почерни от две бомби в църквата на входа на стария Несебър…. май не. надали на французи тогава щеше да им пука за нас… 😉 това е моето си мнение

  9. Доста неподходяща за подобен момент статия ,защото хората освен че си сменят снимките дебатират във важни медийни издания,а не забравяйте че те не остават без вниманието на силните на деня….И днес вече има резултат-Германия спира със супер либералното допускане на имигранти и ще бъдат въведенисериозни мерки и правила.И ако някой си е сменил цвета на профила и пие кафе то други мислят по същество и допринасят с каквото могат без да афишират откъде са…Дали сте България или не-проблемът днес касае Франция,утре Европа,а ако Вие сте България не забравяйте,че България е част от Европа И ако някой е политически сляп или неграмотен то в случая се касае не просто за Франция ,а за доста показно начало за завлядяване и контролиране на Европа от фанатици.

  10. Нееее няма да си сложа българско знаме на снимката , тогава когато един българин унищожава друг българин , а цялата държава мълчи и нищо неправи . Няма да сложа българско знаме защотото всички тези , които мълчат и нищо не правят отдавна прокудиха маса българи в чужбина и сега им стискам палци да не се озоват там където се случват атентатите. Тази държава се правърна в мащеха за собствения си народ . Аз съм българка и това го нося в сърцето си , а не на профилната снимка .

  11. Да,да силните националисти ,които 20 години стоят и чакат да цъфнем. Колкото повече ни шибат,(Българските управници ) толкова по-хубаво ни става и се правим на остроумни в интернет мрежата .Да,българин съм и много си харесвам държавата ,но и бих направил съпричастност на Франция.

  12. Тероризма е световен проблем. И ние като българи сме засегнати от него, ако и да не се е случило в България. Бях в Мадрид преди години по време на атентата там. Беше зловещо преживяване. Сега сестра ми беше в Париж по време на този атентат. Не знам как си мислим, че България е в центъра на света и всички са длъжни да ни съчувстват и помагат за нашите си български проблеми много, от които сами си ги създаваме?

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Препоръчани статии

Бъди свързан

1,829Феноветекато
67последователиследвам
116абонатиабонирам
- Присъедини се -

Последни статии