8.1 C
Бургас
четвъртък, март 23, 2023

8 ДЕКЕМВРИ – НЕ СИ ЧЕСТИТЕТЕ, А БЛАГОДАРЕТЕ!

Не си честитете, колеги, не си честитете, а благодарете!

Благодарете на тези, които Ви родиха, изучиха и търпяха с Вашите капризи и келешлъци толкова години – 16-20 години учене; които понасяха Вашите депресии, проблеми, изпотени ръце и безсънни нощи; които мечтаеха и плачеха заедно с Вас – Вашите родители!
Благодарете на своите учители от детската градина, от началното и от средното училища, които създадоха от Вас грамотни хора, знаещи и мислещи хора (или поне се опитаха от сърце да го сторят); които търпяха Вашите викове, отсъствия по „уважителни” причини, Вашите неуважителни прояви към тях явни и неявни!
Благодарете на своите преподаватели във Висшето училище – асистенти, доценти, професори, които направиха от Вас съзнателни човеци, дадоха ви волните криле на знанието и Ви пуснаха да летите най-високо над всички останали, но не за да ги гледате отвисоко, а за да им показвате, че има небеса, че има Добро и знанието с вяра е пътят към Него!
Благодарете на своите колеги и приятели, които заедно с Вас потиха длани, трепереха, ядяха филиите с хляб и кренвирши, мятаха салфетки или свиреха на китари. Благодарете им, че ви пишеха лекциите, даваха наготово пищови, помагаха Ви с учебници, книги и помагала; дикруваха Ви в слушалките и знам ли още какви магарии, само и само да завършите това „Вишу”!
Благодарете на всички останали около Вас – онези бивши студенти, които си даваха учебници, програми, готови конспекти, решени задачи, разработени теми, полезни книги; даваха Ви кураж, че всичко ще мине добре и към щастлив край!

И когато един ден подминете с колата си някой от тях, стоящ на тротоара, чакащ автобуса или дори на автостоп, го ПОГЛЕДНЕТЕ поне! Защото най-важното на този свят са ХОРАТА, всички човеци, които са влезли във вашия свят, за да го направят по-добър и по красив!

P.S.: Посвещавам това на всички, които аз подминах или забравям понякога, но които никога няма да забравя и всички, които ме подминаха без дори да ме погледнат!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Препоръчани статии

Бъди свързан

1,829Феноветекато
67последователиследвам
116абонатиабонирам
- Присъедини се -

Последни статии