23.8 C
Бургас
събота, юни 22, 2024

7 съвета против жегата през лятото

Лятото е в разгара си. А заедно с него и непоносимите жеги, които отслабват организма, пречат на нормалния сън, да не говорим от опасността от топлинен удар. Следващите съвети ще ви помогнат да се спасите от жегата.

Съвети за лятната жега
1. В слънчевите дни при ясно небе е по-добре да носите светли, леки и широки дрехи. Важно е да осигурите добра вентилация между дрехите и кожата. Добре е при излизане на улицата да ползвате слънчеви очила с UV 400 и шапка.2535[1]

2. Допълнителна порция свежест може да получите като измиете ръцете, лицето и шията с хладка вода.

3. Ако на работното ви място е задушно и топло, винаги трябва да имате подръка мокра кърпичка. Тя ще освежи тялото и лицето ви, а приятният аромат ще повиши настроението ви. Изберете кърпичките с лек мирис, за да не постигнете обратен ефект.

4. Вечер преди сън в жегата е добре да вземете хладен душ. Ще заспите по-лесно. Може да вземете и вана, използвайки разпускащ крем или гел за вана. Чаша чай ще отпусне нервната ви система. Чаршафа с който се завивате, трябва да е от естествени материали. При голяма жега можете да овлажните чаршафа, като го изстискате преди да се завиете.

5. При температури над 30 градуса избягвайте да излизате навън. Ако ви се наложи, задължително носете вода в себе си. Опитайте да  не ползвате градски транспорт. Ходенето пеш тонизира. Избягвайте затворени пространства без добра вентилация.

6. При поява на главоболие, вялост, световъртеж, повишено сърцебиене може да се предположи, че сте получили слънчев удар. Трябва да се скриете на сянка и да повикате лекар. Намокрете с вода тила си.

7. Топлинен и слънчев удар най-често могат да получат хората, които имат сърдечно-съдови проблеми, също така бременните жени, малките деца и кърмачките. Ако сте от застрашените групи, просто си стойте на климатик някъде и релаксирайте докато четете любимото си онлайн списание Slojno.com 🙂

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Препоръчани статии

Бъди свързан

1,829Феноветекато
67последователиследвам
116абонатиабонирам
- Присъедини се -

Последни статии