31.5 C
Бургас
неделя, юли 21, 2024

5 съвета от Slojno.com: Как да сме успешни на интервю за работа

Едва ли има човек, който не е преживял мъките по търсене на работа, както и явяването на интервю. Дори сме сигурни, че сте се провалили поне веднъж на събеседване с бъдещ работодател. От човешки ресурси ви задават въпрос, който не очаквате, обличате се неподходящо или просто не се чувствате на място. Отказът след подобно интервю може да бъде обезкуражаващ, затова от Slojno.com решихме да ви насочим, споделяйки няколко помощни съвета, за да спечелите мечтаната позиция.

interview291. Направете проучване за компанията

Трябва да отидете на интервю с възможно най-много познания в главатa, що се отнася до фирмата и бизнеса, който върти тя. Информирайте се за нейната визия, най-добре лично от сайта на компанията, където обикновено може да намерите най-точната информация, която ще ви е от полза. Опитайте се да впечатлите интервюиращите, вкарвайки в разговора именно такива изказвания, убеждавайки ги, че изповядвате кредото на фирмата.

2. Облечете се подходящо

Съществува едно старо неписано правило – „Облечете се за работата, която искате, а не за тази, която имате в момента“. Това е много добър съвет. Ако щурмувате корпоративните среди е добре да заложите на стилен костюм, ако пък искате място в модната индустрия – заложете на тоалет по последен писък. Ако не може да си позволите да купите нови дрехи, вземете назаем от близки и приятели.

Prepare-Your-Talking-Points

3. Задавайте въпроси

Покажете, че сте заинтересовани. Задавайте въпроси на интервюиращите, като например какво те харесват в своята работа. Това ще ви даде представа какво е да работите на това място и как третират служителите си там. Друг възможен въпрос е какво търсят в своите бъдещи наемници.

4. Пласирайте се добре

o-WOMAN-SUIT-facebookПодгответе си примерни отговори, базирани на най-често задаваните въпроси – как работите в екип, проявявате ли инициативност, как решавате проблеми, а също и вашите силни и слаби страни. Вашите интервюиращи може и да задават тривиални въпроси, но със сигурност не очакват от вас подобни отговори, затова проявете творчество. Ако мястото, за което кандидатствате, е обвързано със специфична дейност, не пропускайте да споменете опита ви при предишен работодател.

5. Не се страхувайте

Това е най-важният съвет по пътя ви към върха. Не забравяйте, че вие интервюирате вашите бъдещи работодатели също толкова, колкото те вас. Така че – горе главата и бъдете уверени. Вие сте страхотни и интервюиращите ще го видят.

Успешно търсене на работа!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Препоръчани статии

Бъди свързан

1,829Феноветекато
67последователиследвам
116абонатиабонирам
- Присъедини се -

Последни статии