14.3 C
Бургас
неделя, май 19, 2024

ВНИМАНИЕ: Убиец на пътя! 2 жени на косъм от СМЪРТТА заради шофьора от снимката

Поредна драма на пътя, в която можеха да загинат няколко души, се разигра днес. За това съобщи в личния си профил във фейсбук една от потърпевшите Вяра Младенова. Вижте нейната изповед:

„Тази сутрин, отивайки към работа, на прелеза в кв. Христо Ботев се оказах движейки се зад автобомила на снимката (син Форд Фокус с рег. номер СА 6125 ММ).
Водачът се движеше бавно на излизане от квартал Хр. Ботев в посока към летището по Източна Тангента и тъй като обстановката и маркировката позволяваха изпреварване, аз пуснах ляв мигач и започнах изпреварването. Докато не навлязох в лентата за насрещно движение автомобила не променяше скоростта или посоката си на движение. Когато бях в насрещната лента, водачът започна да ускорява рязко и да намалява в унисон с моята скорост. Аз не можех нито да завърша изпреварването си, нито да се прибера безопасно в лентата зад него.

За щастие, успях да спра точно преди съприкосновение с камион за боклук в насрещното, като използвах всичките си възможности, както и тези на спирачките си, за да предотвратя сблъсъка и се молех да няма пясък по пътя, който да не съм видяла.
Колежката, която возех, неопитен шофьор, вече беше преживявала катастрофа и цялата пребледня.

Продължих да карам след автомобила. Пропуснах отбивката за сградата, в която работех, защото исках да говоря с този човек и да му обясня колко опасен е за един неопитен шофьор като колежката до мен.
Тя ме увещаваше да спра и, че с нищо няма да променя човек, който е способен на такова нещо, най-много да си изям боя, но аз не можех да си представя да спра и да оставя такъв човек дори да продължи по пътя си, като той може би въобще не разбира как можеше да ОТНЕМЕ ЧОВЕШКИ ЖИВОТ в желанието си да доминира на пътя!

Късмет, че покрай нас мина патрул на охранителна полиция. Веднага ги спрях, обясних им с две думи какво се случи, за коя кола говоря, и че ще отида с тях да свидетелствам и те тръгнаха след автомобила, а аз след тях.

Форда спря на паркинга на бизнес сграда на бул. Неделчо Бончев номер 3 и от него излезе водача и се насочи към портала, от където влизаше патрулката.
Полицаите го помолиха да се приближи и да даде документите си, а той отговори „Гледай си работата!“ и се обърна, за да си тръгне.
Полицаите излязоха от колата и го последваха, искайки личната му карта. След като се оказа наобиколен от полицаи, той спря и тръгна към патрулката, където чакахме аз и колежката ми.

Пред него и пред полицаите, аз обясних ситуацията с опасното изпреварване, той изчака да обясня, че съм успяла да спра, защото имам опит с рязкотро спиране, въпреки неблагоприятната обстановка и изкрещя: „Какъв опит, ма. Изпреварваш на място, където е забранено, не се обяснявай. Другия път като те видя, ЩЕ ТЕ ИЗБЛЪСКАМ ОТ ПЪТЯ!“…. ШОК!!! И това пред полицаите!!!!

След като даде заявления за това къде съм карала, той веднага смени тактиката и каза, че въобще не е водач на тази кола и само е отишъл до нея да си вземе нещата. Въобще не се усети, че и аз и полицаите карахме през цялото време след него и го видяхме как паркира и как слиза от колата си.

Накрая даде личната си карта и те започнаха да му пишат акт за отказване на проверка на лични документи и написаха мен като свидетел.
Аз написах пълни обяснения, оставих телефон и адрес и написах в тях за заплахата пред полицай и отказа да даде личните си документи на полицай.

Той през цялото време говореше как ще обжалва акта и ще спечели и, че те ще си имат неприятности.

Очаквам той да обжалва и да спечели, защото звучеше уверен в арогантността си. Предполагам има защо.
ИСКАМ ДА ВИ ПОМОЛЯ, да споделите снимката на автомобила му, за да разберат повече хора за него!

МОЛЯ, ако някой го срещне или стане жертва на агресията му, да не се поколебава да се обади на 112, да докладва нарушението и да изисква действия от страна на полицията, защото ТОЙ Е ОПАСЕН ЗА ОКОЛНИТЕ!“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Препоръчани статии

Бъди свързан

1,829Феноветекато
67последователиследвам
116абонатиабонирам
- Присъедини се -

Последни статии