21.1 C
Бургас
неделя, декември 3, 2023

Превозвачи саботират споделеното пътуване, мастурбират пред пътници

Превозвачи саботират споделеното пътуване като мастурбират пред пътниците. За това пропищя поредната жертва, която е получила неприлично предложение. Офертата е превозът да се случи без заплащане насреща.
Конспиративната мисъл на участниците в групите веднага заработи. Според тях тези предложения идват от фалшиви профили, които целят да създадат лош имидж на споделеното пътуване.
spodeleno1Наскоро транспортният министър поиска то да бъде забранено, тъй като прави дъмпинг на автобусните превозвачи. Така например билет по официалния начин Бургас – София струва 30 лева, а в групите транспортът може да ви излезе и по-малко от 20. Бонус получавате и по-бързо придвижване – пристигате на желаната дестинация 2 до 3 часа по-рано.
По мнение на председателя на Националното сдружение на автобусните превозвачи тарикати извършват превоз с микробуси през тези сайтове. Обективно погледнато контролът трудно ще бъде осъществен, дори да се наложат забрани и ограничения, тъй като проверките трябва да се извършват от МВР и КАТ. spodeleno2По данни на сдружението в момента такава дейност извършват средно 4 000 души, които не плащат данъци.
„Това са само част от мерките, които превозвачите са взели. Няма човек, който иска да ти вземе 20-те лева и да се държи така. С тези профили искат колкото се може повече хора да се отвратят и да се върнат към пътуването по стария начин“, коментират във фейсбук.
Потребителите на услугата са категорични, че щом има вариант за по-евтин превоз, трябва да се анализират причините и да се предложат нови по-ниски цени, които да удовлетворят пътниците, тъй като забраната е най-лесното решение, но няма да реши проблема.
Друг факт в подкрепа на евтините пътувания е, че цената на дизела падна с 1 лев за литър, а билетите на транспортните фирми запазиха стойността си, някои дори я увеличиха.
 
 
 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Препоръчани статии

Бъди свързан

1,829Феноветекато
67последователиследвам
116абонатиабонирам
- Присъедини се -

Последни статии