31.5 C
Бургас
неделя, юли 21, 2024

Полицейска хроника Бургас – 9 март 2015

І. РАЗКРИТИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ :

На 06.03.т.г. около 11.55 ч. в Районно управление «Полиция» – Поморие е получено съобщение за опит за телефонна измама, извършен спрямо 81 годишен мъж от с. Горица по схемата «колетна пратка с лекарства от чужбина» – в резултат на бързите полицейски действия около 15.00 ч. в близост до дома на възрастния мъж е задържан 37 годишния И.К. от Бургас, който се придвижвал с л.а. «Дачия Лоджи» – такси, с бургаска регистрация. При извършения личен обиск в И.К. открита найлонова торба със сумата от 1 450 лв., предадена му малко по-рано от 81 годишния мъж. И.К. е задържан за срок от 24 часа, като в резултат на проведените процесуално-следствени действия / разпити на свидетел, оглед на веществени доказателства, разпознаване на лице, привличане и разпит на обвиняем/, на И.К. е наложена мярка за неотклонение «задържане под стража» за срок от 72 часа. Констатирано е, че И.К. е взел и сумата от 3 500 лв. от 78 годишен помориец, станал жертва на телефонна измама на 02.03.т.г. по схемата «роднина, пострадал след взрив на газова бутилка». Работата по документиране на престъпната дейност на И.К. продължава.

В резултат на полицейските действия на служители от Пето Районно управление «Полиция» – Бургас по отношение срязването на кабел на ел. батерия, захранваща светлинната сигнализация на пешеходната пътека на бул. «Демокрация» до бл. 31 в к-с «Лазур», осъшествено на 05.03.т.г. около 17.00 ч., е установен извършителя на деянието – това е криминално проявения д.Г., 27 годишен от Бургас, в когото са открити две парчета кабел : едното от около 3 м. – кабел 5х1,5 кв.мм. и около 3,5 м. кабел 2х1,5 кв.мм. Д.Г. е задържан със заповед за задържане за срок до 24 часа. Работата по случая продължава.

На 06.03.т.г. в Първо Районно управление «Полиция» – Бургас е получено съобщение от 71 годишна бургазлийка за това, че около 17.00 ч. в офис на частна фирма, разположен на пл. «Тройката», влязъл непознат мъж, който в момент на безнадзорност откраднал от бюрото портфейл със сумата от 120 лв. В близост до ул. «Сердика» случаен гражданин се опитал да задържи извършителя, като успял да вземе раницата му. Установена е самоличността на извършителя на кражбата – това е : 30 годишния Н.А. от Бургас. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 06.03.т.г. около 20.10 ч. в заведение за бързо хранене, намиращо се в с. Просеник, общ. Руен, служители от Районно управление «Полиция» – Руен извършили проверка на 21 годишния М.А. от същото село, като намерили и иззели четири полиетиленови пакетчета със суха тревна маса / канабис/. М.А. е задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 07.03.2015г. около 01.39 ч. в Първо Районно управление «Полиция» – Бургас е получено съобщение от 29 годишна бургазлийка за това, че в района на ул. „Александър Велики” №62, при отключване на входната врата на кооперацията, е нападната от непознат мъж, който издърпал дамската й чанта и побягнал в посока ул. „Калоян”. В чантата се съдържали : мобилен телефон, лични документи и вещи и сумата от 22 лв. В резултат на бързите полицейски действия е задържан за срок до 24 часа криминално проявения И.М., 25 годишен от с. Ясна поляна, общ. Приморско. По случая е образувано досъдебно производство.

На 07.03.2015г. около 16.20 ч. в Първо Районно управление «Полиция» – Бургас е получено съобщение за това, че при проверка на хранителна пратка, предназначена за 23 годишния лишен от свобода Т.М., излежаващ присъдата си в бургаския затвор, в луканков колбас е открито найлоново пликче с жълтеникаво кристалобразно вещество / метамфетамин/. Констатирано е, че пратката е предадена от 27 годишния Г.П., криминално проявен, от Бургас, дошъл на посещение при лишения от свобода Т.М. Г.П. е задържан за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

В резултат на полицейските действия на служители от Първо Районно управление «Полиция» – Бургас по отношение кражбата на кафе машина, детски велосипед, газови котлони и прахосмукачка, осъществена на 08.03.т.г. около 08.30 ч., чрез прескачане на масивна ограда с височина около 2 м. и проникнато в складово помещение, разположено на бургаската улица «Фердинаднова», е установен и задържан криминално проявения Й.А., 35 годишен от бургаския квартал «Горно Езерово». По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 08.03.т.г. около 16.00 ч. в района до интернет зала «Странет», разположена на несебърската улица «Еделвайс», служители от Районно управление «Полиция» – Несебър спрели за полицейска проверка 21 годишния Т.М. от Несебър, като намерили и иззели две полиетиленови пликчета със суха зелена тревна маса / марихуана/. Т.М. е задържан за срок до 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

В резултат на полицейските действия на служители от Районно управление «Полиция» – Средец по отношение кражбата на пътни знаци, осъществена на 25.02.т.г. от ул. «Цвятко Радойнов» в Средец, е установен извършителя на деянието – това е : 22 годишния А.С. от Средец. Работата по случая продължава от служители на Районно управление «Полиция» – Средец.

 

ІІ. ХАРАКТЕРНИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ :

На 06.03.т.г. в Районно управление «Полиция» – Камено е получено съобщение за това, че на 05/06.03.т.г. от складовата база на частна бургаска фирма за съхранение на земеделска продукция, разположена в близост до с. Свобода, общ. Камено, чрез разрушаване цялостта на оградата в южната й част, е извършена кражба на две потопяеми помпи с цолаж един цол, 30 метра захранващ кабел за тях / удължител/, 10 заготовки / гребени от метал, всяка с индивидуално тегло от по 120 кг./, 10 заготовки от поцинкована ламарина / всяка с индивидуално тегло от по 40 кг./, две дъна, представляващи заготовка от метал във формата на триъгълник с индивидуално тегло 30 кг. и две пети за стабилизаторите на автокран / всичко на обща стойност около 4 000 лева/. Работата по случая продължава от служители на Районно управление «Полиция» – Камено.

На 06.03.т.г. в сградата на бившето военно поделение в кв. «Василико» в Царево, служители от Районно управление «Полиция» – Царево открили наркотични вещества и част от вещества за производство на синтетични наркотици. При извършения оглед в две помещения на партерния и втория жилищен етаж са иззети две пластмасови бутилки, съдържащи кафява субстанция, празна газова бутилка, два блистери от лекарство и други веществени доказателства. Работата по случая продължава от служители на Районно управление «Полиция» – Царево.

На 06.03.т.г. в Районно управление «Полиция» – Несебър е получено съобщение от 70 годишен несебърлия за това, че станал жертва на измама от двама непознати, посетили го в дома му, единия от които се представил за магазинер в магазин за бяла техника в Слънчев бряг. Непознатите го въвели в заблуждение, обещавайки му, че срещу внасяне на капаро в размер на 3 000 лева, ще може да закупи 10 климатика. Несебърлията дал парите на трети мъж, представил се за таксиметров шофьор, който дошъл на адреса по поръчение на «магазинера». По случая в Районно управление «Полиция» – Несебър е образувано досъдебно производство.

На 07.03.2015г. около 12.49 ч. в Районно управление «Полиция» – Приморско е получено съобщение от 55 годишен бургазлия за това, че от къщата му в с. Ново Паничарево, за времето от 03.03.т.г. до 07.03.т.г., чрез натиск на прозорец на първяи жилищен етаж, е извършена кражба на сумата от 150 лв. и четири буркани със свинско месо. Работата по случая продължава.

На 08.03.т.г. около 08.50 ч. в Районно управление «Полиция» – Несебър е получено съобщение от 27 годишна несебърлийка за това, че от магазин за продажба на плодове и зеленчуци, разположен на ул. «Дюни» в Несебър, чрез срязване на две метални халки, е извършена кражба на сумата от 120 лв. на монети. Работата по случая продължава от служители на Районно управление «Полиция» – Несебър.

На 08.03.т.г. около 15.00 ч. във Второ Районно управление «Полиция» – Бургас е получено съобщение от 42 годишен мъж от Камено за това че около 12.30 ч. в бургаския комплекс «Братя Миладинови» пред бензиностанция «ЛУКОЙЛ», от незаключеното купе на шофирания от него товарен автомобил «МАН», с бургаска регистрация, е извършена кражба на мъжка чанта, съдържаща : лични документи, сумата от 420 лв. и мобилен телефон. Работата по случая продължава от служители на Второ Районно управление «Полиция» – Бургас.

savannah-theft-defense[1]

ІІІ. ПАБ :

В резултат на полицейските действия на служители от Пето Районно управление «Полиция» – Бургас по отношение палежа на л.а. «БМВ», с бургаска регистрация, ползван от 21 годишен бургазлия, осъществен на 23.02.т.г. около 01.10 ч. в района пред бл. 35 в к-с «Изгрев», са установени извършителите на деянието – това са : 29 год. К.Д. и 20 год. К.К., и двамата от Бургас. Припомняме, че от инцидента е изгорял целия автомобил, а е засегнат съседно паркирания лек автомобил «Опел Зафира», с бургаска регистрация / нанесени са материални щети по задната броня, багажника, двата задни стопа и задната регистрационна табела. К.Д. и К.К. са задържани за срок до 24 часа, като материалите по образувано досъдебно производство са докладвани в Бургаска окръжна прокуратура. По първоначални данни се касае за неизяснени междуличностни взаимоотношения. Работата по цялостното документиране на престъпната дейност на лицата продължава от служители на Пето Районно управление «Полиция» – Бургас.

 

ІV. ПТП :

На 07.03.т.г. около 11.35 ч. на бургаската улица „Индустриална” до дом №19 А в посока ул. „Спортна”, лек автомобил „Фиат Пунто”, с ямболска регистрация, управляван от 47 год. И.И. от Бургас, отнема предимството и блъска пресичащите по пешеходна пътека жена и дете – Е.И., 51 годишна и Й.А., 10 годишен, и двамата от Бургас, които са откарани в МБАЛ – Бургас. Е.И. с фрактура на таза, без опасност за живота, е настанена за лечение в отделение „Ортопедия” в МБАЛ – Бургас, а Й.А. с контузия на лявата ръка и левия крак, без опасност за живота, е прегледан и освободен за домашно лечение.

На 07.03.т.г. около 19.19 ч. в бургаския квартал „Ветрен”, на ул. „Българка” до автокъща „Стил”, л.а. „Дачия Логан”, с варненска регистрация, управляван от 34 годишния Д.Д. от Бургас, поради движение с несъобразена с пътните условия и обстановката в населено място през тъмната част на денонощието скорост, блъска неправилно пресичащия пътното платно пешеходец – Н.С., 35 годишен от Бургас, който с натъртване по тялото, без опасност за живота, е прегледан и освободен за домашно лечение.

      На 08.03.т.г. около 19.00 ч. в бургаския комплекс «Славейков», на кръстовището между блокове 15, 16 и 72, лек автомобил «Хонда Сивик», с бургаска регистрация, с неустановен към момента водач допуска ПТП с пешеходката – Х.М., 31 годишна от Бургас, която е прегледана в МБАЛ – Бургас и освободена за домашно лечение без установена диагноза. След катастрофата водачът на л.а. «Хонда» напуснал местопроизшествието. Работата по случая продължава от служители на сектор «Пътна полиция» при ОДМВР – Бургас.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Препоръчани статии

Бъди свързан

1,829Феноветекато
67последователиследвам
116абонатиабонирам
- Присъедини се -

Последни статии