22.6 C
Бургас
четвъртък, юли 25, 2024

Полицейска хроника Бургас – 18 март 2015

І. РАЗКРИТИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ :

За времето от 10.03.т.г. до 17.03.т.г. на територията, обслужвана от Районно управление «Полиция» – Несебър е проведена специализирана полицейска операция за противодействие на битовата престъпност в малките населени места и за подобряване безопасността на пътното движение, чрез прилагане на «широкообхватния контрол». Проверени са общо 147 МПС и 207 лица. Съставени са 77 акта за установяване на административни нарушения, от които :

– два акта за управление на МПС след употреба на алкохол с концентрация над 1,2 промила,

– четири акта за управление на МПС след употреба на алкохол под 1,2 промила,

– пет акта за шофиране от неправоспособни водачи на МПС,

– 11 акта за управление на МПС без сключена застраховка «Гражданска отговорност»,

– 24 акта за други нарушения на Закона за движение по пътищата,

– 18 акта за нарушения на Закона за българските документи за самоличност

– три акта за нарушения на Наредби на Община Несебър

– два акта за нарушения на Закона за МВР.

Наложени са 27 глоби по фиш.

На 17.03.т.г. около 00.45 ч. в с. Просеник, общ. Руен в района на кръстовището улиците «Христо Ботев» и «Стара планина», за проверка е спрян т.а. «Фиат Дукато», с бургаска регистрация, управляван от 53 год. С.П. от с. Просеник, общ. Руен, като е констатирано, че същия шофира след употреба на алкохол с концентрация – 1,72 промила, установено с дрегер по надлежния ред. По случая е образувано бързо полицейско производство.

В резултат на полицейските действия на служители от Районно управление «Полиция» – Несебър по отношение кражбата на две машини за рязане на плочки и гумиран удължител с дължина 50 метра, осъществена за времето от 21.02.т.г. до 23.02.т.г. от новостроящ се строителен апарт-комплекс «Swet Home – 5», разположен в Слънчев бряг» в кв. «Чайка», са установени извършителите на престъплението – това са криминално проявения Ч.Т., 32 годишен от с. Сухаче, общ. Червен бряг, 46 годишния А.Л., 43 год. М.П. и 30 год. Р.Р., и тримата от Бяла Слатина. Част от вещите – обект на кражбата са намерени и иззети, а друга част са открити заложени в заложна къща в Слънчев бряг в кв. «Камелия». Работата по случая продължава от служители на Районно управление «Полиция» – Несебър.

На 17.03.т.г. служители от Районно управление «Полиция» – Карнобат установили извършителите на взломна кражба на пари от кафе-автомат, разположен в градския парк на Карнобат – това са : 19 годишните И.А., Х.М. и А.С., и тримата от Карнобат. Работата по случая продължава от служители на Районно управление «Полиция» – Карнобат.

В резултат на полицейските действия на служители от Първо Районно управление «Полиция» – Бургас по отношение петте домови кражби, осъществени в района на кв. «Победа», при които са отнети : домакински електроуреди, велосипед, печки за дърва, кабели, метални инструменти и вещи, са установени извършителите на деянията – това са : 13 год. Й.С., 9 год. Ф.А., 15 год. М.С., 13 год. И.А., 16 год. М.С., 12 год. С.М., 15 год. Р.Р. и 18 год. Р.С., всички от Бургас, имащи различна степен на съучастие. Работата по документиране на цялостната престъпна дейност на младежите продължава от служители на Полицейски участък «Победа» към Първо Районно управление «Полиция» – Бургас.

На 17.03.т.г. служители от Районно управление «Полиция» – Несебър спрели за проверка л.а. «БМВ», с бургаска регистрация, управляван от 40 годишния Г.Й., като констатирали, че същия шофира без валидна шофьорска книжка в едногодишния срок от наложеното административно наказание за същото деяние.

В резултат на полицейските действия на служители от Първо Районно управление «Полиция» – Бургас по отношение домовата кражба на златни накити, мобилен телефон и други вещи, осъществена от частно жилище, разположено на бургаската улица «Хан Крум» № 11, собственост на 65 годишна бургазлийка, са установени и задържани извършителите на деянието – това е : 24 годишната М.А. от Бургас / криминално проявена и осъждана/ и 14 годишната С.С., също от Бургас. М.А. и С.С. направили пълни самопризнания, като върнали вещите-предмет на посегателството. Констатирано е, че М.А. извършила и втора домова кражба – на : мобилен телефон, парична сума, лични документи и други лични вещи, собственост на 42 годишна жена от Ловеч, обитаваща жилище на бургаската улица «Цар Освободител». М.А. направила пълни самопризнания и върнала откраднатите вещи. Работата по документиране на престъпната дейност на М.А. и С.С. продължава от служители на Първо Районно управление «Полиция» – Бургас.

На 17.03.т.г. служители от Районно управление «Полиция» – Несебър спрели за проверка л.а. «Шкода фабия», с ловешка регистрация, управляван от 30 годишния Д.В., като констатирали, че същия шофира без валидна шофьорска книжка в едногодишния срок от наложеното административно наказание за същото деяние.

В резултат на полицейските действия на служители от Районно управление «Полиция» – Сунгурларе по отношение каржбата на сумата от 1 370 лв., осъществена на 10.03.т.г. от частен дом в с. Терзийско, общ. Сунгурларе, обитаван от 80 годишен мъж, са установени извършителите на деянието – това са криминално проявените К.К., 47 годишен и М.А., 48 годишна / и двамата от с. Ковач, общ. Раднево/ и 48 годишния К.А. и Т.С., 47 годишна / и двамата от с. Бояново, общ. Ямбол/. Парите – обект на престъплението са върнати на собственика. Работата по документиране на цялостната престъпна дейност на четиримата продължава от служители на Районно управление «Полиция» – Сунгурларе.

На 17.03.т.г. около 08.00 ч. в Първо Районно управление «Полиция» – Бургас е получено съобщение за кражба на 5 месингови бойлери, 9 касови апарати за вендинг-машини, кабели за същите и 38 кашона с хартиени чаши / всичко на обща стойност 7 150 лв./, извършена от склад за вендинг-машини, разположен на ул. «Владимир Вазов» в района на комбинат «Домостроене» – в резултат на бързите полицейски действия са установени извършителите на деянието – това са : 33 год. Н.Х., 27 год. И.Т. и 21 год. О.Ф., и тримата от Бургас. Част от вещите – предмет на престъплението са намерени и иззети. Мъжете са задържани за срок до 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

Служители от Районно управление «Полиция» – Айтос извършили проверка в дома на 19 годишната М.М., разположен на айтоската улица «Гоце Делчев», като намерили и иззели 17 стека цигари от различни марки, без акцизен бандерол. По случая е образувано бързо полицейско производство.

 

ІІ. ХАРАКТЕРНИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ :

На 17.03.т.г. около 08.50 ч. в Районно управление «Полиция» – Поморие е получено съобщение от 42 годишен мъж от с. Добромир, общ. Руен за това, че от мото-кран, собственост на варненска фирма, спрян в района на пречиствателната станция край Ахелой, е извършена кражба на два акумулатора, четири шегели, торба с инструменти и електрическа печка. Констатирано е, че кражбата от крана е осъществена, чрез отваряне на металните капаци и изкъртване на метална скара в двигателния отсек. Работата по случая продължава от служители на Районно управление «Полиция» – Поморие.

На 17.03.т.г. около 09.30 ч. в Полицейски участък – Обзор към Районно управление «Полиция» – Несебър е получено съобщение от 40 годишен несебърлия за това, че предния ден около 12.00 ч. извадил две малки хладилни витрини на паркинга пред дискотека «Евент» в Обзор, разположена на пътя Бургас – Варна в местността «Баир-чаше» с идеята да ги почисти, отишъл да обядва и при завръщането си, констатирал липсата им. Работата по случая продължава от служители на Районно управление «Полиция» – Несебър.

На 17.03.т.г. около 14.00 ч. във Второ Районно управление «Полиция» – Бургас е получено съобщение от 43 годишна бургазлийка за това, че предния ден около 21.30 ч. установила, че в дома й, разположен на ул. «Александър Стамболийски» в кв. «Ветрен», е проникнато по неустановен начин, като е извършена кражба на около 47 грама златни накити и дамски сребърни обици с тегло около 10 грама. Общата стойност на нанесената от кражбата щета възлиза на 3 200 лв. Работата по случая продължава от служители на Второ Районно управление «Полиция» – Бургас.

На 17.03.т.г. около 17.30 ч. в Районно управление «Полиция» – Сунгурларе е получено съобщение от 80 годишна жена от с. Терзийско, общ. Сунгурларе за това, че чрез отваряне на прозорец на втория етаж е проникнато на къщата й, откъдето е извършена кражба на 7 пакета с месо, съхранявани във фризер. Работата по случая продължава от служители на Районно управление «Полиция» – Сунгурларе.

На 17.03.т.г. около 18.10 ч. в Районно управление «Полиция» – Айтос е получено съобщение от 63 годишна айтозлийка за това, че след взломяване на двете входни врати е проникнато в жилището й, разположено на айтоската улица «Цар Асен», откъдето е извършена кражба на сумата от 360 лв. и около 30 грама златни накити. Работата по случая продължава от служители на Районно управление «Полиция» – Айтос.

На 18.03.т.г. около 00.30 ч. в Пето Районно управление «Полиция» – Бургас еполучено съобщение от 19 годишен бургазлия за това, че за времето от 23.30 ч. до 23.45 ч. предния ден в района до вх. 2 на бл. 4 в ж.к. «Лазур», двама непознати младежи, чрез заплаха с нож, му отнели два златни пръстена, два златни синджира, мобилен телефон «Самсунг Галакси S 4» и сумата от 10 лв. Работата по случая продължава от служители на Пето Районно управление «Полиция» – Бургас.

 

ІІІ. ПТП :

На 17.03.т.г. около 22.00 ч. на пътя Средец – Елхово, на около 1 км. след разклона за с. Пънчево, поради внезапнво пресичане на пътното платно от безстопанствен кон, самостоятелно катастрофира, лек автомобил «Фолксваген Пасат», с бургаска регистрация, управляван от 25 годишния Г.А. от Бургас. От ПТП пострадала пътуващата на предната дясна седалка в колата жена – М.С., 18 годишна от Бургас, която с фрактура на носа и комоцио, без опасност за живота, е настанена за лечение в МБАЛ – Бургас. От ПТП коня загинал.

 

ІV. ДРУГИ :

На 17.03.т.г. около 17.55 ч. в Четвърто Районно управление «Полиция» – Бургас е получено съобщение за счупено задно панорамно стъкло на тролейбус, собственост на фирма «Бургас Бус» ЕООД. При извършения оглед е установено, че задното панорамно стъкло е напукано цялото, като в горната част по средата, е открит отвор с размери 0,5 см. х 0,8 см. с варовикови частици по краищата на отвора от външната страна. Вероятно материалната щета е причинена от камъче, ударило стъклото по време на движение. Работата по случая продължава от служители на Четвърто Районно управление «Полиция» – Бургас.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Препоръчани статии

Бъди свързан

1,829Феноветекато
67последователиследвам
116абонатиабонирам
- Присъедини се -

Последни статии