5.1 C
Бургас
понеделник, декември 11, 2023

Полицейска хроника Бургас – 13 март 2015

І. РАЗКРИТИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ :

В резултат на полицейските действия на служители от Районно управление «Полиция» – Царево е извършено претърсване в жилище, дворно място и пристройки, разположени на ул. «Михаил Герджиков» в Царево, №42, както и в с. Изгрев, общ. Царево, ползвани от И.И. от Царево. Намерени и иззети са :

– осем ловни патрони 12-ти калибър от различни марки

– брезентов калъф, съдържащ ловно гладкоцевно оръжие – пушка надцевка 12-ти калибър

– две гилзи от патрони 12-ти калибър, празни кутии от патрони и черни полиетиленови чували.

И.И. не е представил разрешителен документ за притежанието на пушката и боеприпасите. Работата по случая продължава от служители на Районно управление «Полиция» – Царево

На 11.03.т.г. на територията, обслужвана от Пето Районно управление «Полиция» – Бургас е проведена специализирана полицейска операция, като са проверени авто-къщи и ремонтни работилници, раположени в ж.к. «Изгрев», кв. «5-ти километър», ж.к. «Лазур» и с. Черно море. Служителите от Пето Районно управление «Полиция» – Бургас съвместно със служители от сектор «Криминална полиция» и Базовата научно-техническа лаборатория към ОДМВР – Бургас открили в ремонтна работилница, разположена на ул. «Перущица» в ж.к. «Лазур» мотоциклет «Сузуки GSXR-750», с бургаска регистрация, собственост на 35 годишен бургазлия, който бил с променени идентификационни номера, поставени от завода производител. Мотоциклетът е предаден с протокол за доброволно предаване. Назначени са трасологични експертизи на двигател и рама. Работата по случая продължава от служители на Пето Районно управление «Полиция» – Бургас.

На 12.03.т.г. в Районно управление «Полиция» – Айтос е образувано бързо полицейско производство срещу : 30 годишния Й.М. от Айтос за това, че управлявал лек автомобил «Фолксваген Голф», с бургаска регистрация, без валидна шофьорска книжка в едногодишния срок от наказанието си по административен ред за същото деяние.

           На 12.03.т.г. около 10.50 ч. на изхода от Карнобат в посока София, служители от Районно управление «Полиция» – Карнобат спрели за проверка товарен автомобил, управляван от 56 годишния М.Д. от Шумен, като констатирали, че същия шофира, след употреба на алкохол с концентрация 2,08 промила. Работата по случая продължава.

На 12.03.т.г. служители от Районно управление «Полиция» – Несебър спрели за проверка л.а. «Форд Скорпио», с бургаска регистрация, управляван от 44 год. А.Т., като констатирали, че същия шофира без валидна шофьорска книжка в едногодишния срок от наказанието си по административен ред за същото деяние.

           На 12.03.т.г. служители от Районно управление «Полиция» – Несебър спрели за проверка л.а. «Форд Ескорт», с бургаска регистрация, управляван от 33 год. М.Р., като констатирали, че същия шофира без валидна шофьорска книжка в едногодишния срок от наказанието си по административен ред за същото деяние.

На 12.03.т.г. около 23.00 ч. в района на бургаската улица «Ален мак», служители от Четвърто Районно управление «Полиция» – Бургас спрели за проверка криминално проявения Н.Й., 23 годишен от Бургас, като в носения от него сак, намерили и иззели 24 стека цигари без бандерол. Н.Й. е задържан със заповед за задържане за срок до 24 ч. Извършена е проверка и на криминално проявения Й.А., 20 годишен от Бургас, като в носения от него сак, намерили и иззели 25 стека цигари без бандерол. Й.А. е задържан със заповед за задържане за срок до 24 ч. И по дваата случая са образувани бързи полицейски производства.

На 13.03.т.г. около 00.30 ч. в района на бургаската улица «Люлин», служители от Четвърто Районно управление «Полиция» – Бургас спрели за проверка лек автомобил «Форд Мондео», с бургаска регистрация, управляван от лишения от правоуправление М.Х., 20 годишен от Бургас, който е с връчено наказателно постановление, влязло в сила на 04.09.2014 г. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 13.03.т.г. около 01.30 ч. в с. Терзийско, служители от Районно управление «Полиция» – Сунгурларе спрели за проверка лек автомобил «Мерцедес Е 320 CDI”, с бургаска регистрация, управляван от английския гражданин М.Г., продължително пребиваващ в Република България в с. Терзийско. Водачът е тестван с дрегер за употреба на алкохол, като същия отчел 1.58 промила. М.Г. отказал да даде кръвна проба за химически анализ. Задържан е в Районно управление «Полиция» – Сунгурларе за срок до 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

ІІ. ХАРАКТЕРНИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ :

На 12.03.т.г. около 08.40 ч. в Районно управление «Полиция» – Созопол е получено съобщение от 65 годишен мъж от с. Равадиново за това, че черз взолмяване на порзорец е проникнато в къщата му / изградена на груб строеж/, откъдето е извършена кражба на : ел. бойлер, шест радиатори за локално парно отопление, печка с водна риза, ъглошлайф, машина за разбъркване на строителни материали и две употребявани автомобилни гумми. Работата по случая продължава от служители на Районно управление «Полиция» – Созопол.

На 12.03.т.г. около 10.30 ч. в Районно управление «Полиция» – Поморие е получено съобщение за извършена кражба на врата от строителна техника «Бобкат 553», осъществена на 10/11.03.т.г. в района на пречиствателната станция, разположена извън Поморие. Работата по случая продължава от служители на Районно управление «Полиция» – Поморие.

           На 12.03.т.г. във Второ Районно управление «Полиция» – Бургас е получено съобщение от 48 годишен австрийски гражданин, пребиваващ временно в Бургас, за това че му е извършена кражба на портфейл, съдържащ : лични документи, кредитна и дебитна карти и сумата от 100 евро и около 350 лв. Работата по случая продължава от служители на Второ Районно управление «Полиция» – Бургас.

На 12.03.т.г. в Районно управление «Полиция» – Средец е получено съобщение от 83 годишен мъж от с. Дюлево за това, че станал жертва на телефонна измама по клусическия механизъм «животоспасяваща операция на близък роднина» за сумата от 1 150 лв., която предал на непознат мъж, дошъл на домашния му адрес. Работата по случая продължава от служители на Районно управление «Полиция» – Средец.

На 12.03.т.г. около 13.00 ч. в Четвърто Районно управление «Полиция» – Бургас е получено съобщение от 30 годишен бургазлия за това, че чрез счупване на две стъкла е проникнато в купето на автомобила му «Шкода Супер Б», паркиран в района на бл. 387 в ж.к. «Меден Рудник», откъдето е извършена кражба на сумата от 150 лв. на монети, два чифта слънчеви очила на стойност 800 долара и авто CD Player. Работата по случая продължава от служители на Четвърто Районно управление «Полиция» – Бургас.

На 12.03.т.г. около 18.00 ч. в Четвърто Районно управление «Полиция» – Бургас е получено съобщение от 34 годишен бургазлия за това, че чрез счупване на стъкло е проникнато в купето на автомобила му «Мерцедес С 220», с бургаска регистрация, паркиран в района на бл. 252 в ж.к. «Меден Рудник», откъдето е извършена кражба на чифт слънчеви очила и навигационна система на стойност около 600 лв. Работата по случая продължава от служители на Четвърто Районно управление «Полиция» – Бургас.

 20150204-VODWDOYCJQG-1423038035[1]

ІІІ. ПТП :

На 12.03.т.г. около 14.30 ч. на бургаската улица «Одрин», в района на Северната промишлена зона, настъпва ПТП между : товарен автомобил влекач «ДАФ», с бургаска регистрация, управляван от 39 год. Д.С. от Царево и лек автомобил «Волво», с бургаска регистрация, управляван от 30 год. М.К. от Бургас. От ПТП пострадал пътника от лекия автомобил – Д.П., 29 годишен, който с фрактура на лявата предмишница, е прегледан и освободен по негово желание от МБАЛ – Бургас. Причини за ПТП : неправилен завой в обратна посока, предприет от страна на водачът на товарния автомобил, който не пропуска правилно движещия се лек автомобил.

ІV. ПАБ :

На 12.03.т.г. около 04.00 ч. в Районно управление «Полиция» – Несебър е получено съобщение за горящ лек автомобил «БМВ 525», със старозагорска регистрация, ползван от 35 годишен мъж от Ахелой, паркиран до хотел «Алфа» в Слънчев бряг. От инцидента автомобила изгорял напълно. При извършения първоначален оглед не са установени данни за умишлен палеж. Причините за инцидента, както и стойността на нанесените щети са в процесс на изясняване от служители на Районно управление «Полиция» – Несебър.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Препоръчани статии

Бъди свързан

1,829Феноветекато
67последователиследвам
116абонатиабонирам
- Присъедини се -

Последни статии