19.7 C
Бургас
четвъртък, май 13, 2021

Полицейска хроника Бургас – 11 март 2015

І. РАЗКРИТИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ :

В резултат на полицейските действия на служители от Районно управление «Полиция» – Айтос по отношение кражбата на три дрелки, електрическо длето и машина за рязане на PVC, осъществена на 02.03.т.г. от дърводелска работилница, разположена на айтоската улица «Луда Камчия», собственост на 55 годишен айтозлия, е установен извършителя на деянието – това е криминално проявения А.Х., 40 годишен от Айтос. Същият направил пълни самопризнания и е задържан за срок от 24 часа. Работата по случая продължава от служители на Районно управление «Полиция» – Айтос.

На 10.03.т.г. служители от Районно управление «Полиция» – Несебър установили извършителите на кражбата на хранителни стоки от павилион, разположен на несебърската улица «Отец Паисий», осъществена през същия ден – това са : 14 годишния И.М. и 16 годишния Л.Х., и двамата от с. Градец, общ. Котел. Нанесените щети са възстановени. Работата по случая продължава от служители на Районно управление «Полиция» – Несебър.

В резултат на полицейските действия на служители от Районно управление «Полиция» – Поморие по отношение кражбата на мобилен телефон и сумата от 100 лв., осъществена на 04.03.т.г. от магазин за цветя и сувенири, разположен на поморийската улица «Княз Борис I», е установена извършителката на престъплението – това е криминално проявената и осъждана Ф.М., 26 годишна от Поморие. Отркаднатите предмети са намерени и иззети. Констатирано е, че Ф.М. е извършила кражба и на сумата от 40 лв., собственост на 63 годишна поморийка, осъществена от магазин за обувки на 04.03.т.г. Сумата пари е върната на собственичката. Работата по случаите продължава от служители на Районно управление «Полиция» – Поморие.

На 10.03.т.г. служители от Районно управление «Полиция» – Несебър установили извършителя на кражбата на : прахосмукачка, четири чифта обувки «Ла Коста», два чифта маратонки «Найк», яке, лична карта и сумата от 100 лева, собственост на 30 годишен мъж, осъществена на 05.01.т.г. от стая в общежитие «Роза» в Слънчев бряг – това е криминално проявения П.Г., 36 годишен от Несебър. Част от откраднатите вещи са намерени и иззети. Работата по случая продължава от служители на Районно управление «Полиция» – Несебър.

 

ІІ. ХАРАКТЕРНИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ :

На 10.03.т.г. около 08.00 ч. в Четвърто Районно управление «Полиция» – Бургас е получено съобщение за кражба от таксиметров автомобил «Дачия Логан», с бургаска регистрация, собственост на 32 годишен бургазлия, паркиран зад бл. 106 в бургаския комплекс «Меден Рудник», осъществена чрез счупване и изваждане през прозореца на задната дясна врата на панел на CD Player, навигация и мъжки диоптърни очила. Работата по случая продължава от служители на Четвърто Районно управление «Полиция» – Бургас.

На 10.03.т.г. около 09.00 ч. в Районно управление «Полиция» – Несебър е получено съобщение от 64 годишен несебърлия за това, че чрез взломяване на входната врата е проникнато в избеното помещение към дома му, разположен на несебърската улица «Дюните», откъдето е извършена кражба на : 5 кг. месо, 5 кг. риба и 20 буркани от по 1 килограм с пчелен мед. Работата по случая продължава от служители на Районно управление «Полиция» – Несебър.

На 10.03.т.г. около 11.45 ч. в Районно управление «Полиция» – Сунгурларе е получено съобщение от 80 годишен мъж от с. Терзийско за това, че в дома му дошли две семейства «калайджии», като мъже му калайдисали тава и бакър, а двете жени искали да купят дрехи от възрастния мъж. След напускането на дома му, пенсионерът установил, че му е извършила кражба на сумата от 1 370 лв., която съхранявал в къщата си. Работата по случая продължава от служители на Районно управление «Полиция» – Сунгурларе.

На 10.03.т.г. около 13.30 ч. в Районно управление «Полиция» – Несебър е получено съобщение от 63 годишна несебърлийка за това, че чрез взломяване на входната врата е проникнато в избеното помещение към дома й, разположен на несебърската улица «Отец Паисий», откъдето е извършена кражба на : бензинов трион с две шини и пет вериги за него, 100 литра домашна ракия, машина за рязане на гранитогрес, 6 буркана от по 1 кг. пчелен мед и 10 литра нафта. Работата по случая продължава от служители на Районно управление «Полиция» – Несебър.

На 10.03.т.г. около 20.00 ч. в Полицейски участък – Обзор към Районно управление «Полиция» – Несебър е получено съобщение от 55 годишен мъж от Обзор за това, че чрез взломяване на входните врати е проникнато в дома му, разположен на ул. «Черноморска», откъдето е извършена кражба на полиетиленов плик, съдържащ сумата от 24 000 евро и 5 500 лева. Работата по случая продължава от служители на Районно управление «Полиция» – Несебър.

 

ІІІ. ПАБ :

На 09.03.т.г. около 02.40 ч. в Първо Районно управление «Полиция» – Бургас е получено съобщение за горящ кафе-автомат, разположен на бургаската улица «Цар Калоян» – огънят е потушен от охранител от близкоразположен търговски обект, без да са нанесении сериозни щети по апарата. Причините за инцидента са в процес на изясняване от служители на Първо Районно управление «Полиция» – Бургас.

 

ІV. ПТП :

На 10.03.т.г. около 19.14 ч. на кръстовището на бургаските улици «Босна» и «Залесителна» в комплекс «Меден Рудник», настъпва ПТП между : лек автомобил «Опел Корса», с бургаска регистрация, управляван от 18 год. Е.В. от Бургас и лек автомобил «Ситроен С 4», с бургаска регистрация, управляван от 46 год. А.Н. от Бургас. От ПТП пострадала пътничката в лек автомобил «Опел Корса» – З.О., 19 годишна от Бургас, която с контузия на главата е прегледана в МБАЛ – Бургакс и освободена за домашно лечение. Причините за ПТП : отнемане на предимство от страна на водача на лекия автомобил «Опел Корса» на равнозначно кръстовище.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Препоръчани статии

Бъди свързан

1,829Феноветекато
71последователиследвам
116абонатиабонирам
- Присъедини се -

Последни статии