22.6 C
Бургас
четвъртък, юли 25, 2024

Колоездачен сезон 2012 – ОТКРИТ

В празничния Лазаровден площадът в град Павел баня, област Стара Загора, оживя. Почти летните температури, горещото слънце и едва доловимият полъх на пролетния вятър изградиха перфектната атмосфера за спорт. И то не какъв да е, а класическо колоездене. Община Павел баня, Колоездачен клуб „Лястовица” гр. Казанлък и Българският колоездачен съюз организираха провеждането на състезания по колоездене за „Купата на община Павел баня”, с участието на отбори от цялата страна и Република Сърбия – момчета, юноши – младша възраст и юноши – старша възраст. С това събитие бе открит сезонът на българското колоездене, а Павел баня бе почетен домакин за втора поредна година. „Доволни сме, радваме се на засилен интерес от страна и на отбори, и на публика”, коментираха организаторите преди началото на състезателния полуден.

КолоездачиТрасето включваше участъци с гладък асфалт, неравности и осеяна с павета зона. 700 метра бе дължината на една обиколка, а в зависимост от възрастовата група състезателите трябваше да се справят с 10, 12 и дори 18 обиколки. Спортният полуден продължи почти до 19.00 часа, когато на площада се състоя и дългоочакваната церемония по награждаването.

            КолоездачиПубликата бе екзалтирана. Жители, гости на курортния град, както и ентусиазирани агитки подкрепяха състезателите, които буквално бяха дошли от цяла България (Троян, Видин, Сливен, Добрич, Бургас, Несебър, Казанлък), за да участват в официалното откриване на колоездачния сезон. Участниците бяха мотивирани и готови за победа, но регламентът на състезанието бе с високи критерии, така че само най-подготвените и издръжливите удържаха на напрежението. Не липсваха и инциденти със спукани гуми и падания, но въпреки тези случки, настроението не бе помрачено.

КолоездачиЧленове на отбора „Лястовица” от град Казанлък споделиха, че от тук нататък следват състезания из цялата страна, а целта им е подобряване на резултати от миналия колоездачен сезон.  Амбициите пък на новото ръководство на Колоездачния съюз са спечелване на престижни международни награди през новия сезон от  българските състезатели… А на нас, феновете, ни остава само да викаме „Ура“ и да пожелаем здраве на младите надежди в този спорт с дългогодишна история.Колоездачи

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Препоръчани статии

Бъди свързан

1,829Феноветекато
67последователиследвам
116абонатиабонирам
- Присъедини се -

Последни статии