25.1 C
Бургас
събота, юли 13, 2024

Как да разберете дали покривът ви се нуждае от ремонт?

Всеки човек иска да направи най-доброто за своя дом, но не винаги сме достатъчно подготвени за всяка ситуация, което води до не най-добрите реакции когато се сблъскаме с проблем. Ако имате своя къща или апартамент, то най-вероятно някога, сега или в бъдеще, ще ви се наложи да ремонтирате покрива на сградата (разбира се, не вие, а специалист). И все пак, можете ли да определите кога е дошло време за ремонт?

  1. От кога не сте ремонтирали покрива?

За да разберете дали вашият покрив се нуждае от ремонт, вие трябва да ползвате поне от време на време услугите на специализирана фирма за ремонт на покриви, която да провери състоянието на покривната конструкция. Независимо дали имате проблеми с покрива или не, специалистите препоръчват да се извършва рутинна проверка поне веднъж на две години, а ако имате възможност – дори всяка година.

5d177a700curn-jpg-754-274-cc-dri-xu2xbfauiea1x5hlmyq[1]

Най-доброто време за това е през лятото, защото така ще успеете да отстраните евентуални поражения от изминалата зима. Като цяло, именно през зимните месеци се случват повечето повреди, така че ако до лятото всичко е останало в добро състояние, то едва ли ще се появи проблем преди новия зимен сезон, макар че никой нищо не може да гарантира. Тук може би ще си кажете, че не е необходимо да се прави ремонт при най-малкия проблем, но бързам да ви уверя, че малките проблеми означават и малки разходи, така че не губете време.

  1. Как изглежда покрива?

Ако живеете в къща е по-трудно да се разбере дали всичко с покрива е наред. Възможно е някъде да има леко повредена керемида, която вие да не забележите, но която може да се превърне в сериозен източник на главоболия през следващия есенно-зимен сезон.

Ако обаче живеете в блок, тогава е много по-лесно. Обикновено покривите на панелните жилищни блокове са устроени така, че ако има някакъв проблем с изолацията той обикновено е доста очевиден и трудно остава незабелязан дори и от непрофесионалист.

  1. Има ли в сградата следи от влага?

kondenz-i-muhal-na-prozorcite-pvc[1]Ако вътре в самата жилищна сграда има следи от влага по ъглите или по тавана, ако някъде са се появили мухъл и плесен, ако видите навлажнявания по тавана или стените, тогава вече определено е дошло време за ремонт и дори още по-лошо – вече сте изпуснали възможността да ремонтирате покрива си, както се казва, “за без пари”. В такъв случай трябва да се действа незабавно, защото течащият покрив не само ще загрози интериора на вашия дом, но той може да застраши и здравината на металната конструкция, тъй като може да се стигне до корозия.

Ако имате нужда от ремонт на покрива, тук можете да намерите решение на вашия проблем: http://valforce.eu/ .

1 коментар

  1. Добре написано и полезно четиво, което дава обща информация как а проверим дали покриват ни има нужда от ремонт!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Препоръчани статии

Бъди свързан

1,829Феноветекато
67последователиследвам
116абонатиабонирам
- Присъедини се -

Последни статии