16.5 C
Бургас
петък, май 24, 2024

Евгени Минчев лично излъска паркета за „Златният Орфей“

orfei„Лично почиствам *сцената* за утре. Ето и ВИП местата“, сподели във фейсбук Евгени Минчев, който се нагърби с тежката задача да спаси юбилейното издание на „Златният Орфей“. Организацията на конкурса се оказа пълен провал, а достатъчно средства за обезпечаването му не бяха осигурени.

Затова благородникът реши да покани изпълнителите в своя апартамент, където да се проведе и паметното събитие. В присъствието на Дариана Генова, съпругата на основателя на фестивала Генко Генов утре в дома на Лорда ще прозвучат песните, допуснати в конкурсната програма.

orfei-3Апартаментът на паркетния лъв вече е напълно готов. Барът освен с класни питиета е зареден и със специални бутилки минерална вода, брандирани с надпис „50 години „Златният Орфей“.

„Един красив жест на позитивност, разбиране и подкрепа от страна на Евгени Минчев, който без излишна показност, претенции или жажда за слава, организира парти в лятната си резиденция. Там заедно ще отпразнуваме 50-годишнината от създаването на „Златният Орфей“ на чаша вино и в компанията на много български творци и незабравими песни, звучали на сцената на Фестивала, както и такива, подготвени за тазгодишното му издание.
orfei-4През последните седмици много хора си „спомниха“ за Орфея, обясняваха как е трябвало или не е трябвало да се организира, даваха насоки, съвети или открито критикуваха, припомнили си фестивала едва дни преди провеждането му. Такива, които обясняват как „Златният Орфей“ е техен, без през годините да са си мръднали пръста за съживяването му! Има, обаче, и други, които без фанфари и излишни приказки, просто вършат нужното“, коментират верните фенове на конкурса, превърнал се в емблема.

„Талант, музика, глас и визия! Що е то?! Това е Международния музикален фестивал „Златеният Орфей” – музикалната сцена, на която са изгряли много звезди! Въпреки несполуките, около възраждането на Фестивала и последващото му нереализиране….”Златният Орфей” ще го има! Сърдечни благодарности на Лорд Евгени Минчев за щедростта, човечността и подкрепата!!! Е, …..„Орфей” няма, но има Евгени!“, изказа се и устатата певица Петя Буюклиева.

orfei-5

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Препоръчани статии

Бъди свързан

1,829Феноветекато
67последователиследвам
116абонатиабонирам
- Присъедини се -

Последни статии