8.1 C
Бургас
петък, март 1, 2024

Екстремни преживявания от Spirit of Burgas

Ето за това обичаме фестивалите. Те ни срещат с всякакви хора и всякакви феномени. Не можеш да се наситиш на разнообразието. Spirit of Burgas 2012 ни запозна с група щури младежи от Extreme Lifestyle, които предпочитат екстремните изживявания пред видеоигрите. (Или поне няма да откажат първото за сметка на второто.) Още в началото на първата фестивална вечер се срещнахме с Рози – един от инструкторите от Варненския клуб, която ни разказа за Слаклайна и страховитата ластична лента, по която колегите й вървяха, подскачаха, въртяха се и почти танцуваха. До края на интервюто с нея дори част от екипа на Сложно.ком се престраши да опита, вдъхновен от лъчезарната лекота, с която Рози разказваше за заниманията на Extreme Lifestyle и по-специално Слаклайна.

 

РозалинаЩе ни се представиш ли?

Казвам се Розалина Михайлова и се занимавам с екстремни спортове. Ние сме част от Екстрийм Лайфстайл тийм, който разпространява сред младите, пък и не чак толкова, всякакъв вид екстремни спортове – сърфинг, ски, слаклайн…

А със Слаклайн от колко време се занимаваш?

Аз лично се занимавам от миналото лято, като по-сериозно се занимавам сега. А някои от колегите ми от по-дълго – те вече се въртят, скачат… Вече виждам, че стига да поддържаш форма можеш да постигнеш много добро ниво. Без значение възрастта, теглото и други изисквания. Тази лента издържа до тон и половина, а професионалните и повече.

А откъде произлиза този спорт?

Мисля, че произхожда от катерачите. Когато те не са имали къде да се упражняват – заради лошо време например, в залите си за катерене са опъвали такава лента, може би преди 20-30 години, в Щатите, Германия, Австрия.

А скъпо ли е? Каква екипировка трябва да си подготви човек?

Ами не, вече е достъпен спорт. Една такава лента струва около 75 лв. Всеки може да отдели толкова. Вече по-професионални ленти има и на по-висока цена – 100-120 лв.

Рози слаклайн

И навсякъде ли може да се опъне?

По принцип да, но е препоръчително да е над по-мека повърхност (подсмихва се). Няма да е много приятно да залитнеш, ако под теб има асфалт, например.

Имала ли си някакви по-сериозни травми от заниманията си на лентата?

Не, най-много да съм падала, да се претърколя на земята, но нищо сериозно. Затова тренираме над по-безопасна повърхност. Естествено, по-опасно е, когато се кача на по-голяма височина. Тъй като лентата може да се постави на всякаква височина, в зависимост от нивото на спортиста и неговите умения.

Коя е най-голямата височина, на която си се качвала?

Метър, метър и нещо.

Как решихте да „опънете ластиците“ на Spirit of Burgas?

Заедно с моя колега и организаторите на фестивала. Те ни предложиха да участваме, искаха да има развлечения за всякакъв вид хора. Все още не се престрашават много, но ние си ги придърпваме малко по малко. От началото на фестивала преди няколко часа 15-20 човека се качиха на лентата. Сега е ваш ред!

 

 

След като репортери на Сложно.ком се качиха на лентата, бързичко осъзнахме, че не е толкова лесно, колкото изглежда. Но за сметка на това не е и толкова трудно, колкото ти се струва в първите секунди върху въжето. А както видяхме с очите си, този вид спорт развива цялото тяло и комбинира високия адреналин с равновесието и спокойствието. Почти невъзможна комбинация, а? Повече информация за клуба, уроците, инструктурите и екипировката намерете на сайта им – http://www.extremelifestyle.net. Готови ли сте за приключения?

 

Смелчаци

 

Дани

 Дани е ски и сърф инструктор, но можете да го засечете с всякакви екстремни спортове, включително и Слаклайн.

Дани

 Екипът на Сложно.ком не остана по-назад и защити честта си на… около метър височина от земята. 

Сложно

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Препоръчани статии

Бъди свързан

1,829Феноветекато
67последователиследвам
116абонатиабонирам
- Присъедини се -

Последни статии