18.1 C
Бургас
петък, май 24, 2024

Днес е… 3 Май

Писалка Паркър

За много хора едно от най-големите удоволствия е да пишат с писалка. Звукът от търкането на писеца по листа, лекото разтичане на мастилото… На днешната дата Джордж Паркър патентова своя модел писалка – Parker, която и до днес е сред най-популярните. Има както скъпи и луксозни, така и по-евтини и практични, носещи марката. А вие? Вие пишете ли още с писалка? Или вече само щракате по клавиатурата?

 

Като заговорихме за клавиатури, на тази дата е пуснато и първото „нежелано рекламно писмо“ по електронен път. Така де, първият маркетингов СПАМ онлайн. Писъмцето е разпратено в САЩ от DEC – предшественика на Hewlett-Packard (HP). При това… през 1978 г. 

 

ВашингтонНо за САЩ това е важна дата, свързана с друго събитие – обявяването на Вашингтон за град, отделен от щатите Вирджиния и Мериленд, през 1802 г. С този акт градът е поставен под юрисдикцията на Конгреса. Всъщност, Вашингтон е една от малкото столици в света, която е възприемана като предимно административен център. За разлика от Париж, Рим, Лондон, както и други европейски столици, Вашингтон се асоциира повече с политиката, отколкото с изкуството и културата. За тях американците си имат Ню Йорк и Лос Анджелис. Но това съвсем не означава, че няма какво да видите там. Вашингтон е известен най-вече с архитектурата си. В този град са съсредоточени едни от най-популярните сгради в цялата страна, да не кажем в света – Белият дом, Смитсониън институт, Джеферсън мемориал, Пентагонът, Капитолий и т.н.

 

ЦензураНакрая, но съвсем не на последно място, днес е Световният ден за свобода на пресата, посочен от ЮНЕСКО. Може би понякога е трудно да си търсач на истината, може би дори е опасно. Но значение имат само думите – как ги подреждаме и какво заключваме в тях. Четете повече, не се страхувайте да говорите, търсете отговори! Хубав ден!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Препоръчани статии

Бъди свързан

1,829Феноветекато
67последователиследвам
116абонатиабонирам
- Присъедини се -

Последни статии