18.1 C
Бургас
неделя, юни 23, 2024

Днес е… 20 Март

Днес е последният ден от астрологическия зодиак в месеца на Риби. Според енциклопедията, рибите са воден знак, обвързан с изкуството, водата, синия цвят… Но какво да си говорим за зодии. Всеки си чете хороскопа, дали защото му вярва, или може би, защото получава увереност от него. Склонни сме да си приписваме черти на характера, защото рождената ни дата съвпада с космически цикъл. Всичко това е много итересно – как да надникнем в съдбата си и да видим как зависим от вселената. А още по-интересно е днес, защото на 20 Март се празнува Световният ден на астрологията – точно в края на Риби и началото на Овен, когато цикълът започва отначало.

 

Франкофония

Някои от най-известните Риби са поетът Овидий (дали съвпада с описанието на зодията си?), Георги Марков и футболистът Фернандо Торес. Доколко пък те си приличат, обединени от зодията си, ще кажете вие.

 

Освен това днес е Денят на франкофонията. Празнуват държавите, чиито национален език е Френският, както и всички, които уважават френската култура или изучават езика. Странно, но денят съвпада с въвеждането на Гилотината като метод за екзекуция във Франция. Той е вече отдавна забравен, но ако съм на вас, ще празнувам!

 

Днес е пролетното равнодествие за 2012 година. Официално денят вече расте! Каква хубаваРавноденствие мисъл. Честита ви пролет! Докато сме на позитивна вълна – днес е и денят на устната литература, който уважава и почита народните поверия и предания, които са в основата на културата и изкуството ни днес. В Швеция пък празнуват деня на приказката.

 

На 20 Март са публикувани 2 неща, които остават в историята с ранга на събития – Теорията на относителността на Айнщайн и един роман, който променя съдбата на хиляди хора – Чичо Томовата колиба. Книгата е начален тласък към промяната на статута на чернокожите в Америка.

 

Запазете позитивното от деня, защото пролетта е тук, а с нея и усмивките, цветята и завръщането на птиците.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Препоръчани статии

Бъди свързан

1,829Феноветекато
67последователиследвам
116абонатиабонирам
- Присъедини се -

Последни статии