16.5 C
Бургас
петък, май 24, 2024

Днес е… 15 Октомври

Удхаус-Мога да ти кажа, Джийвс, че по-доблесстни мъже от теб са понасяли далеч по-лоши неща от банджото. Имаш ли представа, че един българин, Илия Господинов, веднъж свирил на гайда двадесет и четири часа без прекъсване? И да не мислиш, че прислужникът на Господинов го напуснал? Там, в България, хората са с по-яка закалка. Убеден съм, че той е останал зад младия си господар от началото до края и не се съмнявам, че час по час го е подкрепял с лед и други възстановителни средства. Тъй че, бъди българин, Джийвс!С този цитат от „Бъди българин, Джийвс!“ ви пожелаваме успешен понеделник. Защо цитираме точно Удхаус? Е, може да не сме толкова „корави“, колкото героят му твърди, но със сигурност сме „корави“ фенове на английския писател, който е роден на днешния 15 октомври през 1881 г. На същата дата са родени и Виргилий и Фридрих Ницше. Честитки ще получи и Мариус Куркински!


Джони ДепОтново на 15 октомври е получено и прословутото писмо „От ада“. Негов автор е Джак Изкормвача, може би първият сериен убиец в съвременното ни общество. Джордж Лъск приканва разследващият детектив да го „хване, ако може“, изпращайки заедно с писмото бъбрека на една от жертвите си. Още ли не сте си намерили филма (носи името на писмото)?


Днес е и Световният ден на чистите ръце. Именно с тях ние докосваме света около нас, те са и връзката на всички лоши болести с тялото ни. Празникът е създаден, за да обясни на децата колко е важно да поддържаме добра хигиена, но бързо обхваща големи части от населението (през последните години над 200 млн души се включват в отбелязването му). А вие? Измихте ли си ръцете?

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Препоръчани статии

Бъди свързан

1,829Феноветекато
67последователиследвам
116абонатиабонирам
- Присъедини се -

Последни статии