17.6 C
Бургас
четвъртък, април 18, 2024

Азбукарите търсят подкрепа от бизнеса за създаване на иновативна образователна стая

Нов проект „Креативни мислители“, посветен на творчеството, знанието, иновацията и модерното обучение, ще развият от „Сдружение Азбукари“. Те са се заели със задачата да направят училищната стая привлекателна и уютна, а любопитството на децата ще бъде мотивирано с поредица от нестандартни занимания, предоставящи нови знания.
Азбукарите са се спрeли на помещение в основно училище в град Велико Търново, което ще бъде напълно преобразено. Така един остарял ученически кабинет ще бъде реформиран в нова интерактивна образователна стая, оборудвана с модерни технологии, където ще се насърчи творчеството на децата в мащаб. Училищна стая
За развитието на проекта „Креативни мислители“ вече работят специалисти от различни области. Кампанията ще разчита и на активни дарения от страна на бизнеса в България. Училището, в което Азбукарите ще създадат интерактивната образователна стая, не е избрано случайно.
„Новият ни проект е ново предизвикателство и цели да събере в едно цяло българския дух и история, традициите и новите технологии. Желанието ни е да повишим качеството на образователния процес, като отговорим на потребностите и очакванията на учениците, уточни Цвета Кирилова, председател на „Сдружение Азбукари“.
Проектът „Креативни мислители“ е още едно сътъпало в развитието на образователните проекти на Азбукарите. Екипът има голям опит в подобни кампании. По време на създаването на втората в България адаптираната детска площадка за игра и обучение, подходяща и за деца в неравностойно положение във Велико Търново, организацията работи активно с децата от ОУ „Димитър Благоев“.

Хлапетата и учителите се включваха с огромно желание в популяризирането на националната кампания „Вярвам в теб!“ В резултат на успешното й развитие в столицата и в старопрестолния град вече има две адаптирани площадки за игра за деца със специфични нужди. Азбукарите реализираха успешно и проекта „Стая за усмивки“ във ІІ МБАЛ в град София, където малките пациенти прекарват в приятна среда престоя си в болницата и по – лесно преодоляват страховете преди преглед или манипулация.

Дарение може да бъде направено чрез банкова сметка IBAN: BG 11 FINV 9150 2016 2027 40, ПИБ.
Всеки, който иска да подкрепи проекта „Креативни мислители, може да се свърже с организацията чрез сайта www.azbukari.org.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Препоръчани статии

Бъди свързан

1,829Феноветекато
67последователиследвам
116абонатиабонирам
- Присъедини се -

Последни статии