14.3 C
Бургас
неделя, май 19, 2024

Агенция за детегледачки – бизнес идеи с капитал до 5000 лева

На всеки родител му се е налагало поне веднъж седмично да излезе да си плати сметки или да посети фризьор. Проблем! На кого ще оставя детето? Тогава започва едно голямо търсене на баби, лели и комшийки.

Какво реално правят в цивилизования свят? Ползват платени услуги на детегледачки, които са обучени в почасовото отглеждане на деца. Те са минали курс по първа помощ при инцедент и могат да вземат адекватни решения. Дали баба Минка от 5 етаж, знае как да реагира, ако детето си глътне езика или изкълчи крак?

В момента тази ниша е доста изостанала в България. Има доста малко агенции и популярността на услугата е слаба. Сега като трябва родител да остави детето си за час, всички прибягват към детските центрове. Но там няма персонално внимание. Една какичка отговаря за цяла тайфа малчугани.

За да стартирате този бизнес ви е нужен офис за срещи и телефон за приемане на поръчки. Персонала, който трябва да наемете е няколко детегледачки и човек който да прави подбора им. Не всеки може да отговаря за дете и имущество. Трябва да се изготви психопрофил на детегледачката от специалист, за да сте сигурни че изпратеният от Вас работник е качествен.

Друг основен момент е рекламата. Предполага се, че млади хора ще ви бъдат клиенти, следователно ви трябва интернет присъствие. Създаване на уеб сайт на фирмата ще ви струва от 200 до 500 лева. Оптимизация на сайта, за да ви намират хората около 500 лева. С 1000 визитни картички може да се сдобиете срещу 30 лева от офертите за групово пазаруване. Флаери ще трябва да се пръснат из пощенските кутии в квартала в който сте си набелязали за работен. Добра рекламна площ се оказва асансьора на входа. Докато човек пътува около 30 секунди, той прочита и разглежда всичко, което има вътре. Възползвайте се от тази идея, тъй като в България почти не се използва това рекламно място. Залепете стикери с текст от 3-5 думи + телефонен номер. Листи със стикери може да купите от всяка книжарница. Принтирайте ги чрез домашният принтер.

detegledachka[1]Пуснете ротираща реклама за седмица в локалната радио станция. Ще останете очудени, колко хора все още слушат радио. Рекламата по радиото ще е ефективна за този тип бизнес.

Плюс при този бизнес е, че може да наемете много персонал на граждански договор и да му плащате само срещу свършена работа. Комисионната на управителя варира около 30% от общата сума.

Помислете за карти с часове, промоции и happyhour.

Успех в начинанието!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Препоръчани статии

Бъди свързан

1,829Феноветекато
67последователиследвам
116абонатиабонирам
- Присъедини се -

Последни статии