За проекта

Сложно.ком

СложноИнтернет ни дава достъп до купища информация – страници за забавление, наука, новини, запознанства, себеусъвършенстване и споделяне на лично творчество. Сложно.ком има за цел да бъде всичко това. Създадохме медията, за да поднасяме интересна информация, излязла изпод перото на млади, талантливи журналисти. Първите публикации са винаги трудни – за какво и как да пиша?, ще допадне ли моят стил на другите?, ще получа ли одобрение? Екипът на Сложно.ком е тук, за да дава поле за изява на тези, сега прохождащи, журналисти. Да им даде старт, възможност за трупане на портфолио, което ще им бъде необходимо.

СложноОсвен всичко друго, редакторският екип си поставя за цел да създаде у тях дисциплина, да посочи грешките и успехите им и да ги тренира за бъдещата им работа в сферата на масовите комуникации. Тук те могат да бъдат чути и забелязани, дори награждавани за усърдната си работа. Нашата цел като онлайн медия е да предлагаме интересна и полезна информация, като в същото време, да помогнем в развитието на едно ново поколение журналисти. Да бъдат подготвени за бъдещата си работа и да развият самочувствие за мястото си на трудовия пазар в нелеките икономически условия. Всичко това е проектът Сложно.ком.

1263908132 journalism 11   Участието в него е свободно – всеки може да се регистрира и да предложи авторски материал по актуална и интересна тема. Екипът ни си запазва правата да приема или отхвърля текстове и мултимедия, както и да редактира съдържанието. Журналистите ще получават и бележки, съвети и препоръки, когато това е необходимо. Ще приемаме и въпроси, забележки и коментари. Очакваме ви и на страницата ни във Facebook.

idiaa

ideaКаква е идеята?

Основният проблем на току-що завършилия журналист е, че няма портфолио и опит. Всички медии търсят млади, а същевременно обучени, кадри с практика. Пределно ни е ясно, че няма как човек да завърши образованието си и вече да е желана работна ръка.
Идеята на проекта Сложно.ком е да реши този проблем. Тук младите журналисти могат да натрупат така желаното портфолио, с което да кандидатстват за работа пред други медии.
Ние не изискваме стаж или опит, а само позитивна нагласа. В Сложно.ком всеки може да стане журналист и да покаже какво може.

celi

 Какви са целите?

   • Да събере студенти и вече завършили журналисти в една общност.
   • Да изгради портфолио на всеки, който иска да се включи в проекта.
   • Да представи своите най-добри автори пред медиите, търсещи нови попълнения.
   • Да създаде контакти на модерните журналисти с медии и информационни агенции.
   • Да възпита дисциплина у младия журналист.
   • Да развива таланта и стила на „сложните“ автори.
   • Да провокира нестандартно мислене в хората с интереси в областта на журналистиката.

vkl

Как да стана част от  проекта Сложно.ком ?

  •  Да се регистрирам в сайта, или да свържа профила си във Facebook със Сложно.ком.
  • Да използвам опцията „Нова статия“, откъдето да кача авторски текст, задължително придружен от снимков, видео или аудио материал.
  • Да изчакам отговор от дежурен редактор в рамките на 24 часа.
  • Да се забавлявам!